Dit is een 'playlist' voor al mijn Youtube-videos.

[video] How to design for low cost (and still kick ass) - PowerElectronicsBlog

Door mux op zondag 18 juni 2017 23:57 - Reacties (5)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 891

Het is mijn ambitie om dit jaar regelmatig wat te vertellen over het ontwerpproces, en dan met name het ontwerpproces voor producten die je zelf wilt (kunnen) verkopen. Wie had ooit gedacht dat dat ingewikkeld kon zijn? In deze video leg ik uit hoe kostenreductie kan leiden tot specifieke ontwerpbeslissingen, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je ondanks besparingen alsnog een goed presterend product kunt neerzettenDit project op Hackaday: https://hackaday.io/project/25519-usb-type-c-power-meter

[video] EasyEDA PCB Quality review (048) - PowerElectronicsBlog

Door mux op dinsdag 6 juni 2017 13:11 - Reacties (3)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 1.008

Ik ontwerp ongeveer honderd verschillende PCB-ontwerpen per jaar, en deze bestel ik bij allerlei verschillende webshops - allemaal in China tegenwoordig. Sinds kort is er een uitzonderlijk goedkope nieuwe optie bijgekomen; EasyEDA. Ik heb nog bijna geen video's of artikelen gevonden over de kwaliteit die zij leveren, dus hierbij mijn duit in het zakje!

[video] Programmable 12V Powerbank

Door mux op dinsdag 21 maart 2017 12:01 - Reacties (9)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 3.218

Dit is de derde aflevering in m'n powerbank-project - hier en hier kun je nummer 1 en 2 bekijken. Deze nieuwste iteratie van de powerbank heeft een hoop verbeteringen, waaronder instelbare uitgangsspanning, stroommeting en een sexy, sexy interface! Oh, en wist je dat m'n hackerspace een open dag heeft op zaterdag?Als je geÔnteresseerd bent in dit soort video's en in de ruime omgeving van Den Haag woont, vind je waarschijnlijk de hackerspace Revspace ook geweldig! Kom eens langs - bijvoorbeeld op de open dag. We zijn ook te vinden in het kanaal #revspace op freenode (WebChat).

https://revspace.nl/images/4/44/Opendag2017.svg

[Video] Solder paste stencils

Door mux op vrijdag 3 maart 2017 18:42 - Reacties (5)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 2.548

Wat zijn soldeerpastastencils? Waar gebruik je ze voor? Kan ik er ook pindakaas mee... dingesen? Al je vragen worden beantwoord in deze video!

[Video] Magnetic stirrer project

Door mux op donderdag 16 februari 2017 10:01 - Reacties (11)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 1.947

Tijd voor een totaal ander project dan anders. Vandaag maken we een magneetroerder! Wat is dat? Nou, een apparaatje dat een magneet laat ronddraaien, zodat je vloeistoffen in een bekertje kunt roeren zonder moe te worden. Veel beter dan dit kan het leven niet worden!