Start verkoop bètaversie MADPSU USB-sensor

Door mux op maandag 1 februari 2016 15:28 - Reacties (12)
Categorie: Eigen ontwerp, Views: 3.276

Het is eindelijk zover, ik ga producten verkopen. Dit jaar staat voor mij in het teken van het op de markt gooien van alle sensorproducten die ik in de afgelopen 5 jaar heb ontwikkeld, en dit gaat allemaal onder de serienaam MADPSU. Het eerste product in deze serie is de USB-sensor, een sensor die USB-apparaten en zaken zoals tablets, telefoons en andere batterijgevoede apparaten kan meten. Met ongekende nauwkeurigheid en snelheidWat is het?

Voornamelijk dit.

De USB-sensor is een USB-stick waarin je andere usb-apparaten kunt steken, en die vervolgens het vermogen meet dat er doorheen loopt. Wat deze USB-energiemeter speciaal maakt, ten opzichte van bijvoorbeeld goedkope eBay-USB-stroommeters, is dat:
 1. Mijn USB-sensor véél sneller meet - 125.000 keer per seconde (125kS/s)
 2. Mijn USB-sensor véél nauwkeuriger is; gegarandeerd 0,75% +/-4mA langetermijn en 0.05% +/-10µA na kalibratie.
 3. Behalve USB-apparaten kunnen ook batterijgevoede apparaten worden geanalyseerd met behulp van de auxiliary power input.
 4. De uitleessoftware je in staat stelt voor onbeperkte tijd te loggen en vervolgens de data op te slaan als CSV-bestand
 5. Mijn USB-sensor kan op afstand over het internet worden uitgelezen, dus je kunt hem in een meetopstelling gooien op een onbereikbare plek en nooit meer aan hoeven raken om je metingen te zien
 6. Nog veel meer handige dingen zoals FFTs, een semi-automatische kalibratieoptie, etc. etc.
Met andere woorden; dit is een professioneel, accuraat meetinstrument. Hier is de prijs ook naar - €99 in vrije verkoop en nu tijdelijk €69 voor de bètaversie, die gelimiteerd is tot 20 stuks.

Wat krijg ik als ik meedoe aan de beta?

Ik heb een productierun van 25 stuks gedaan. 5 stuks houd ik achter voor reviewers en garantie, de andere 20 verkoop ik via m'n blog aan mensen die graag als eerste een USB-sensor willen én die bereid zijn mij feedback te geven.

Als je van mij een bèta-USB-sensor koopt:
 • Krijg je sowieso uiteindelijk het eindproduct. Je krijgt geen incompleet of defect product, zelfs als er tijdens de bètaperiode defecten worden gevonden. Je sensor wordt dan gewoon omgeruild voor een nieuwe.
 • Vraag ik of je je best doet om tijdens de bètaperiode het product zoveel mogelijk te gebruiken en de software te stresstesten.
 • Vraag ik je of je één of twee vragenlijsten wilt invullen over het gebruik
 • Vraag ik je of je bugs en feature requests wilt rapporteren op mijn bugtracker. Je krijgt hier dan een inlogcode voor.
Naar verwachting duurt de bètaperiode ongeveer gedurende de maand Februari.

Hoe koop ik 'm?

Voor deze eerste 20 stuks: Stuur mij een e-mail!. Je kunt betalen via PayPal, directe overschrijving, contant of je kunt pinnen aan de deur bij mijn huis in Berkel en Rodenrijs.

In ieder geval al heel erg bedankt aan iedereen die wil meehelpen met de bèta. Jullie zijn geweldig.

Nadat de bètaperiode voorbij is of als alle bèta-units op raken, kun je zeer binnenkort de USB-sensor (pre-)orderen op mijn Tindie-store.

FAQ

 • Q: Waar is MADPSU? Je weet wel, die van eerdere blogs?
  Komt eraan! De software die bij de USB-sensor wordt geleverd is een universele sensorinterface die uiteindelijk met alle MADPSU sensorproducten gaat samenwerken. Ik heb zelf maar beperkte middelen om dit te testen; ik heb bijvoorbeeld geen Apple-producten, noch oudere besturingssystemen. Ik heb ervoor gekozen om een relatief veilig hardwareproduct als eerste te verkopen en dan in de loop van het jaar - wanneer alle bugs uit de software zijn gestreken - verder te gaan met verkoop van andere hardware, waaronder zowel de DC MADPSU als de AC-versie (met geïntegreerde 120W adapter).
 • Q: Wat moet ik hiermee?
  De voornaamste doelgroep van dit product is mensen die regelmatig met elektronica-ontwikkeling bezig zijn en iets willen om heel nauwkeurig en snel laagspanningstoepassingen te meten. Denk aan elektronisch ingenieurs, maar ook bijvoorbeeld app-ontwikkelaars die willen meten wanneer en hoe een Android/iOS/WP-app de meeste batterij verbruikt.

(uitverkocht) mSATA->SATA adapterbord

Door mux op zaterdag 28 juli 2012 11:20 - Reacties (34)
Categorie: Eigen ontwerp, Views: 10.441

Een medetweaker had een adapterbordje nodig om een SATA-kabel in zijn mSATA (mini-PCIe) poort te steken. Vrij simpele elektronica, maar nergens voor een acceptabele prijs te vinden. Dus ontwierp ik het voor hem; en een paar van jullie kunnen hiervan meeprofiteren.

Lees verder »