This is a redesign of the well-known PicoPSU concept with UPS functionality, voltage adjustment and power measurements built-in. MADPSU is an acronym for Measurable and Adjustable DC PSU

Ben jij de volgende winnaar van de ASN Wereldprijs?

Door mux op vrijdag 20 juni 2014 12:15 - Reacties (5)
Categorie: MADPSU, Views: 5.849

Het is weer zover, de ASN Wereldprijs 2014 is van start gegaan. Zoals de meeste lezers van mijn blog wel weten heb ik hier inmiddels 2 jaar geleden aan meegedaan (wat gaat de tijd snel!) met mijn project MADPSU. En hoewel ik ook daar nog eens uitgebreid over moet gaan bloggen, wil ik in deze post vooral even de aandacht vestigen op de Wereldprijs van dit jaar. Je hebt tot 2 juli om je in te schrijven, en voor iedereen met een waardevol duurzaam idee is dit stérk aan te raden.Allereerst: ik zal dit jaar helaas niet meedoen. Ik ben bezig met de laatste loodjes van mijn M.Sc., de eerste maanden van mijn nieuwe BV, de afwikkeling van mijn werk aan de HvA én mijn doorlopende werk bij DLR en dit alles kost me teveel tijd om mee te kunnen doen aan de wereldprijs. Overigens; een goed deel van deze drukte komt voort uit de Wereldprijs en andere media-aandacht rondom mijn projecten, dus als je over 2 jaar ook om wilt komen in (leuk!) werk, stop dan vooral niet met lezen :)

Ik vind het heel jammer dat ik niet kon meedoen, want de Wereldprijs was een supernuttige besteding van mijn tjd in de loop van 2012. Ik heb er ontzettend veel geleerd;
  • De Wereldprijs begon met in feite een populariteitswedstrijd; van de meer dan 100 projecten die waren ingeschreven op de website konden maar 10 per categorie door naar de tweede ronde. Hiervoor moesten internetstemmen geworven worden, en dit was de eerste keer dat ik actief mensen op het internet heb moeten vragen om stemmen. Dit jaar gaan er maar liefst 25 projecten per onderwerp door naar de tweede ronde en worden de projecten zowel vanuit de ASN Bank als op basis van stemmen gekozen.
  • Na de eerste ronde begonnen regelmatige workshops waarin aandacht werd gegeven aan hoe je je product in de markt zet. Voor een ingenieurstype als ik voelde ik me totaal als vis uit water, maar goede begeleiding vanuit onder andere GreenWish maakte dat ik toch veel heb kunnen leren en uiteindelijk een strakke presentatie kon neerzetten voor de jury. Hierdoor ging ik naar de finale samen met 4 andere projecten in mijn categorie.
  • Voor de finale moest een businessplan en een eindpresentatie gegeven worden. Hiervoor werden ook workshops en begeleiding gegeven, wat in mijn geval zowel tot de hoofdprijs in mijn categorie als een hoop media-aandacht en een aantal nieuwe klanten voor mijn bedrijf heeft geleid. Ook de projecten die uiteindelijk niet hebben gewonnen hebben een hoop profijt gehad van deze vaardigheden, en sommigen gebruiken nog steeds (een licht gewijzigde vorm van) hun laatste pitch en bedrijfsplan voor hun projecten.
  • Een fase die niet genoemd wordt op de website maar alsnog belangrijk was voor mij was de nasleep: ik werd wekenlang bestookt met tientallen mailtjes per dag en heb hieruit een aantal opdrachten en werkverbanden, alsmede een hoop nuttige netwerkcontacten kunnen halen.
Dit jaar loopt het ruwweg hetzelfde als in 2012, maar met meer begeleiding en meer ruimte voor extra projecten in het wedstrijdtraject. Als je dus bezig bent met een startup op het gebied van duurzame energie - of één van de andere categorieën van de Wereldprijs - zou ik stérk aanraden om een project aan te maken op de site van de Wereldprijs en je best te doen in dit project. Het zijn gratis, hoogwaardige workshops en als je écht goed bezig bent kun je nog een fikse geldprijs winnen ook.

MADPSU heeft de ASN Bank Wereldprijs gewonnen

Door mux op zaterdag 10 november 2012 20:00 - Reacties (53)
Categorie: MADPSU, Views: 10.712Hiermee begon het allemaal. Een enthousiaste lezer van mijn blog over Fluffy2, Jurriaan de Vos, attendeerde me op de ASN Bank Wereldprijs. En nu, op de kop af twee maanden later, heb ik die prijs gewonnen. Een prijs die het project MADPSU, dat al sinds mei 2011 op de plank ligt, zal opwaarderen van hobbyproject tot volwaardig commerciëel product. En in deze blogpost vertel ik jullie hoe dat in zijn werk zal gaan

Dat ben ik!

Ik doe trouwens ook aan Twitter tegenwoordig: @EfficientElec

Lees verder »

MADPSU - de eindsprint

Door mux op zondag 4 november 2012 19:52 - Reacties (62)
Categorie: MADPSU, Views: 10.093

Ik heb gewonnen!


We zitten in de laatste week waarin je op mijn project - MADPSU - kunt stemmen voor de Publieksprijs in de ASN Wereldprijs-competitie. Goh, dat is een hele mond vol. Dus, hoe staat het ermee? Slecht! We lopen inmiddels ruim 600 stemmen achter op de nummer 1. In deze blogpost dus een oproep om te stemmen én uit te vinden waar die achterstand vandaan komt!

En hier is alvast de stemlink!

InhoudsopgaveLees verder »

MADPSU is jouw stem waard!

Door mux op woensdag 10 oktober 2012 23:25 - Reacties (45)
Categorie: MADPSU, Views: 13.989

Ik doe met het project MADPSU mee aan de ASN Bank Wereldprijs. Om deze prijs van €10.000 te winnen moet ik zoveel mogelijk stemmen vergaren van jullie, mijn lezers. De meeste mensen die inmiddels hebben gestemd kennen mij en weten wat ik doe, maar voor mensen die mij nog niet kennen vertel ik in deze blogpost wat MADPSU is en waarom het belangrijk is dat ik die prijs win!

Als je nu al overtuigd bent, klik dan op deze banner om naar de stempagina te gaan. Dit kost je hoogstens een minuut van je tijd:

Stem op mij voor de ASN Bank Wereldprijs 2012 - Publieksprijs


Lees verder »

MADPSU: stem op mij voor de publieksprijs!

Door mux op dinsdag 18 september 2012 15:00 - Reacties (61)
Categorie: MADPSU, Views: 7.476

Tussen vandaag (18 september) en 8 november kunnen jullie op mij stemmen voor de ASN Bank Wereldprijs 2012. Het project dat de meeste stemmen bij elkaar heeft gekregen vóór 8 november 2012 12:00 wint de publieksprijs van €10.000

Lees verder »