[Video] 10 awesome projects I want to tell you about - PowerElectronicsBlog

Door mux op vrijdag 2 december 2016 10:01 - Reacties (9)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 1.750

Als je alleen m'n video's of alleen m'n blogs volgt, kan het zijn dat je een paar projecten van me gemist hebt. Daarnaast heb ik ook een hoop 'to-do'-projecten liggen. In plaats van aparte in-depth video's overal over te maken, is hier een samenvatting van allerlei coole dingen die ik jullie niet wil onthouden

In deze video besproken

[video] E-bike teardown + batterij-puntlasser update

Door mux op maandag 17 oktober 2016 21:55 - Reacties (12)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 2.464

Hé, twee video's op één dag! Gezien het wel érg schort aan video's de laatste tijd dacht ik dat het long overdue was om weer aan de slag te gaan. Eigenlijk was m'n bedoeling om na m'n vakantie direct aan de slag te gaan met een 24V voeding-massatest, maar om technische redenen komt dit er maar niet van. Dat is echter geen goede reden om helemaal geen video's meer te maken.

Vandaag bekijken we mijn nieuwe e-bike (die ik voor ¤90 van Marktplaats heb gevist) en heb ik een update over de Sunkko 788H battery tab welder, namelijk: ik heb-'m gefikst! Ik kan nu batterijpacks bouwen!


[video] Cube i7 NanoHub + Bluetooth mod (038)

Door mux op dinsdag 23 augustus 2016 15:01 - Reacties (4)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 1.363

In een eerdere video verving ik de WiFi-module in mijn Cube i7 Stylus Windows tablet door een betere variant. Helaas had de nieuwe module geen Bluetooth-functionaliteit aan boord, wat de oude wel had. In eerste instantie dacht ik dit niet te gaan missen, maar... na verloop van tijd werd het toch best irritant. Uiteraard wil ik geen bluetooth dongle aan de tablet hebben hangen, dus hij moet intern ingebouwd worden. Maar hoe? en waar?In deze video laat ik m'n NanoHub zien; als je geïnteresseerd bent om deze te gebruiken voor je eigen project kun je die hier kopen

[video] Why pay more for a brand name power supply?

Door mux op dinsdag 16 augustus 2016 15:13 - Reacties (1)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 3.578

De vraag komt maar al te vaak langs; wat zijn nou de verschillen tussen een goedkope en een dure voeding? Hoeveel maakt het uit? Aan de hand van Quindor's voedingen maak ik een vergelijking tussen twee opties; een Junke 24V 240W open frame voeding, en een Mean Well LRS-150-24.

[Video] Comparing a genuine and 'replacement' adapter (+bonus exploded adapter) - PowerElectronicsBl

Door mux op zaterdag 6 augustus 2016 13:30 - Reacties (5)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 2.349

He, eindelijk weer een normale video! Maar dit keer met matig geluid. Ik ben weer op de hackerspace Revspace, waar mededeelnemer Peetz0r samen met mij wilde kijken naar zijn twee adapters. Eentje is een originele Lenovo-adapter, eentje is een 'replacement'. The conclusion will amaze you! (nee, niet echt)En terwijl deze video aan het renderen was, kwam Peetz0r met een dérde voeding. Dit keer een stuk explosiever.