[video] Programmable 12V Powerbank

Door mux op dinsdag 21 maart 2017 12:01 - Reacties (9)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 2.937

Dit is de derde aflevering in m'n powerbank-project - hier en hier kun je nummer 1 en 2 bekijken. Deze nieuwste iteratie van de powerbank heeft een hoop verbeteringen, waaronder instelbare uitgangsspanning, stroommeting en een sexy, sexy interface! Oh, en wist je dat m'n hackerspace een open dag heeft op zaterdag?Als je geÔnteresseerd bent in dit soort video's en in de ruime omgeving van Den Haag woont, vind je waarschijnlijk de hackerspace Revspace ook geweldig! Kom eens langs - bijvoorbeeld op de open dag. We zijn ook te vinden in het kanaal #revspace op freenode (WebChat).

https://revspace.nl/images/4/44/Opendag2017.svg

[Video] Solder paste stencils

Door mux op vrijdag 3 maart 2017 18:42 - Reacties (5)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 2.064

Wat zijn soldeerpastastencils? Waar gebruik je ze voor? Kan ik er ook pindakaas mee... dingesen? Al je vragen worden beantwoord in deze video!

[Video] Magnetic stirrer project

Door mux op donderdag 16 februari 2017 10:01 - Reacties (11)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 1.854

Tijd voor een totaal ander project dan anders. Vandaag maken we een magneetroerder! Wat is dat? Nou, een apparaatje dat een magneet laat ronddraaien, zodat je vloeistoffen in een bekertje kunt roeren zonder moe te worden. Veel beter dan dit kan het leven niet worden!

[Video] Powerbank follow-up, load testing, crowdfunding (044)

Door mux op woensdag 8 februari 2017 19:45 - Reacties (14)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 2.117

Mijn vorige video over mijn 12V open source powerbank was opvallend goed ontvangen, dus zoals anderhalve week geleden beloofd hierbij de follow-up. We kijken door de warmtecamera naar wat er gebeurt als je de powerbank belast, zowel vanuit de 12V- als de 5V-uitgang. Als laatste praat ik ook nog even over een mogelijke Kickstarter; omdat ik zoveel interesse heb gekregen wil ik graag jullie mening over een crowdfundingcampagne voor 100 stuks van een verbeterde versie van deze powerbank.

[Video] DIY Powerbank for Cube i7 Stylus - PowerElectronicsBlog

Door mux op zondag 22 januari 2017 19:10 - Reacties (18)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 3.797

Soms heb je iets nodig en kun je het niet vinden. In mijn geval wilde ik een 12V powerbank voor mijn tablet - eentje die krachtig genoeg is om m'n tablet op te laden en tegelijk te gebruiken. Helaas zijn deze redelijk zeldzaam, en degenen die me bevielen waren aardig duur. Een vriend van me zat in hetzelfde bootje met zijn Microsoft Surface Pro 4, dus we besloten er zelf eentje te ontwerpen. In deze video loop ik door het productieproces van zo'n soort product heen, inclusief een hoop technische details over het ontwerp.