MADPSU is jouw stem waard!

Door mux op woensdag 10 oktober 2012 23:25 - Reacties (45)
Categorie: MADPSU, Views: 13.452

Ik doe met het project MADPSU mee aan de ASN Bank Wereldprijs. Om deze prijs van €10.000 te winnen moet ik zoveel mogelijk stemmen vergaren van jullie, mijn lezers. De meeste mensen die inmiddels hebben gestemd kennen mij en weten wat ik doe, maar voor mensen die mij nog niet kennen vertel ik in deze blogpost wat MADPSU is en waarom het belangrijk is dat ik die prijs win!

Als je nu al overtuigd bent, klik dan op deze banner om naar de stempagina te gaan. Dit kost je hoogstens een minuut van je tijd:

Stem op mij voor de ASN Bank Wereldprijs 2012 - Publieksprijs


Wat is MADPSU?

MADPSU - measurable and adjustable power supply unit - is een computervoeding, maar dan wel een hele speciale. MADPSU is een voeding die superefficiënt werkt, waar een accu op aangesloten kan worden, hij kan alle energiestromen in je computer meten én het hele project is open source. Met de ASN Bank Wereldprijs, een prijs voor 'duurzame doeners', wil ik dit product van zijn huidige prototype-staat verder ontwikkelen en op de markt brengen. Waarom is dit geweldig?

MADPSU is efficiënt
http://tweakers.net/ext/f/wEtz3YdrNITGnrvm2jopo523/full.pngDe energie die uit je stopcontact komt is niet geschikt voor de chips in je computer, het moet omgezet worden naar een lagere gelijkspanning in plaats van de hoge wisselspanning die uit het elektriciteitsnet komt. Dit is wat een voeding doet. Naarmate je computer energie nodig heeft om te werken 'trekt' hij dat uit de voeding - tot het moment dat een voeding niet meer kan leveren. Op je voeding staat dit getalletje: een 450W voeding levert maximaal 450W, maar het werkelijke verbruik ligt eraan wat de computer zelf nodig heeft.


Bij de omzetting van energie gaat een deel van die energie verloren. Een voeding met een efficiëntie van 80% gooit bijvoorbeeld 20% weg. Voedingen worden minder efficiënt naarmate ze lichter belast worden; onder 50% belasting daalt de efficiëntie rap. Belast je een voeding heel licht, bijvoorbeeld met maar 20W, dan zijn ze meestal helemaal niet zo efficiënt - ze zijn dan nog maar ongeveer 50% efficiënt.

En hierin ligt het probleem vandaag de dag. De meeste computers die je tegenkomt verbruiken het grootste deel van de tijd maar iets van 20W. En de lichtste voedingen die je kunt krijgen zijn alsnog 400W. Die worden dan dus maar op een fractie belast, en zijn dientengevolge heel erg inefficiënt. MADPSU gebruikt technieken om deze verliezen bij lage belasting tegen te gaan en is daardoor een heel erg efficiënte voeding.

MADPSU meet je verbruik
http://tweakers.net/ext/f/FBQkbQi7fvronVZPvyRdqTUS/full.pngHoeveel verbruikt jouw computer? Misschien weet je dit; je kunt hiervoor gemakkelijk een energiekostenmeter tussen je computer en het stopcontact doen en zien wat hij verbruikt. Maar wat moet je met dit getalletje? Is het veel? Is het weinig? Hoe kan ik mijn verbruik zo goedkoop mogelijk verminderen?


MADPSU meet constant hoeveel de onderdelen van je computer vebruiken en geeft deze informatie via USB aan je computer door. Zo kun je dus zien welk onderdeel van je computer het meeste verbruikt. Maar het wordt beter: al deze informatie kun je desgewenst naar een geanonimiseerde database op het internet uploaden en vergelijken met andere mensen die een MADPSU hebben. Zo kun je zien hoe goed jouw computer het doet vergeleken met anderen. Uiteraard is dit optioneel; als je deze data niet wil delen hoef je het niet te uploaden.

Maar het gaat nog verder: als er eenmaal een database is samengesteld kun je nog vóórdat je een computer koopt deze database raadplegen om te kijken welke computer of welke onderdelen het minste verbruiken. Doordat deze informatie momenteel bijna niet beschikbaar is is het ontzettend moeilijk voor leken om een bewuste keuze te maken voor zuinige computers. MADPSU brengt hier verandering in.

MADPSU kan op een accu werken
http://tweakers.net/ext/f/yGScQgtCSdiZ0X39egbg8JFN/full.pngAlle energie die je computer in gaat gaat door de voeding heen. Maar als de elektriciteit uitvalt stopt je computer er ook mee. MADPSU heeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld afgedankte laptop-accu's of loodaccu's te gebruiken als stroombron voor je computer, en MADPSU schakelt automatisch over op de batterij als de stroom uitvalt. Bovendien geeft hij door aan je computer - wederom via USB - hoe vol de accu nog is. Alsof je op een laptop bezig bent.


Nou is stroomuitval in Nederland niet iets dat vaak voorkomt. Maar in veel ontwikkelingslanden is dit aan de orde van de dag. Doordat MADPSU van zichzelf goedkoop is, een stuk zuiniger met energie omspringt dan concurrerende voedingen en met de database inzicht geeft in het verbruik is het een ontzettend interessant product voor computergebruikers in die landen.

Maar ook in datacenters is dit heel interessant. Alle computers die in datacenters worden gebruikt, zijn aangesloten op netspannings-UPSen. Dit zijn grote batterijen die bij stroomuitval het elektriciteitsnetwerk overnemen. Hiervoor wordt de batterijspanning eerst omhooggetransformeerd naar 230V, en daarna in alle computervoedingen van de servers weer omgezet naar laagspanning. Twee keer wordt er dus - onnodig - een verliesrijke omzetting gedaan. Alleen al het feit dat MADPSU deze bronnen van verlies omzeilt betekent dat datacenters met ongeveer 30% minder energie bij stroomuitval, en 30% kleinere batterijen kunnen werken.

MADPSU is open source
http://tweakers.net/ext/f/ppulCX48JmYRsVMQH2WkiuAd/full.pngIn dit project zitten veel technieken die ontzettend interessant zijn voor individuen en bedrijven over de hele wereld. Goh, dan ga ik dat natuurlijk patenteren en voor mezelf verkopen en een hoop geld verdienen? Nee! Ik wil dat MADPSU en de technieken in MADPSU gebruikt worden door zoveel mogelijk mensen. Ik wil dat er een zo groot mogelijke database wordt gemaakt en onderhouden zodat zoveel mogelijk mensen in de toekomst profijt zullen hebben van mijn werk. Daarom publiceer ik alle documenten, ontwerpen en dergelijke open source zodat iedereen die dat wil het kan gebruiken, doorontwikkelen en varianten ervan kan verkopen.


Met deze prijs kan ik MADPSU maken

http://tweakers.net/ext/f/NVB2kcd9z41I6kPIku7uxKOH/full.jpg

MADPSU is niet alleen een idee, er is al een prototype dat werkt. Maar dat kan ik niet verkopen. Om een stuk elektronica de wereld in te brengen zijn dingen als een KEMA-keurmerk, het CE-keurmerk en eventueel andere certificaties nodig, en dat kost geld. Daarnaast heb ik ook geld nodig om verdere prototypes te ontwikkelen en te testen. Zodra MADPSU eenmaal op de markt is kan ik met de verkoop ervan genoeg verdienen om verder te gaan met dit soort projecten, maar als student-af heb ik niet de middelen om hieraan te beginnen zonder wat extra hulp.

MADPSU kan een heel mooi project worden. Het is allereerst een voeding die heel efficiënt omspringt met energie - in tegenstelling tot normale computervoedingen die flink wat energie verspillen. Met de metingen die MADPSU verricht kun je bekijken op welk punt je je computer kunt verbeteren qua zuinigheid en met de online database heb je een goed idee hoeveel er te verbeteren valt. Het feit dat je je computer met MADPSU aan een accu kunt hangen is een grote bonus, zowel in je huis, in datacenters en in ontwikkelingslanden waar een betrouwbare energievoorziening niet vanzelfsprekend is. En het open source aspect zorgt ervoor dat de technieken die ik met dit geld ontwikkel door de hele wereld gebruikt kunnen worden.

Dit is waarom ik meedoe aan de ASN Bank Wereldprijs, en waarom mijn project jouw stem verdient!

Stem op mij voor de ASN Bank Wereldprijs 2012 - Publieksprijs

Volgende: Techblog - Measuring current using VRM quirks 10-'12 Techblog - Measuring current using VRM quirks
Volgende: Update: Fluffy2/Wereldprijs/Mux-hardware 10-'12 Update: Fluffy2/Wereldprijs/Mux-hardware

Reacties


Door Tweakers user MaZeLe, woensdag 10 oktober 2012 23:36

Gestemd, en ik hou mij graag aanbevolen voor de eerste commerciële versie van je product :) Niet vergeten om een Tweakblog te schrijven als je tzt commercieel gaat!

Door Tweakers user azerty, woensdag 10 oktober 2012 23:43

Ik mag geen 2x stemmen :(

Tot daar, hoe zit het nu trouwens met de buitenlandse stemmen (waaronder de mijne)?

Door Tweakers user mrc4nl, donderdag 11 oktober 2012 00:03

de vraag is natuurlijk:kan ik met een madpsu ook nog gamen? :+
mijn moederbord is atx2.0 en heeft dus ook nog een aparte 8 pin connector nodig

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 oktober 2012 00:04]


Door Tweakers user Damic, donderdag 11 oktober 2012 00:16

@mrc4nl: beter kun je zeggen: kan madpsu op een normaal moederbord werken, dus een extra 8pins connector?

Door Tweakers user Dadona, donderdag 11 oktober 2012 00:26

wsitedesign schreef op woensdag 10 oktober 2012 @ 23:43:
Ik mag geen 2x stemmen :(

Tot daar, hoe zit het nu trouwens met de buitenlandse stemmen (waaronder de mijne)?
Een ander project heeft daar onlangs blijkbaar wat over gehoord:
Op dit moment hebben we ruim 900 stemmen voor ons Solarproject. Helaas hebben we vandaag te horen gekregen dat stemmen vanuit het buitenland NIET mee tellen!

Dat gaat ons dus wel wat stemmen kosten omdat veel van onze internationale vrienden, vrijwilligers ons hebben gesteund.
Wat er achter de schermen gaat betekenen is vooralsnog niet zeker. Misschien gooien ze de stemmen eruit, misschien is het een tik op de vingers, maar geen 'herstel van de schade'.

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 oktober 2012 00:27]


Door Tweakers user MMaI, donderdag 11 oktober 2012 00:52

mocht je de ASN prijs niet halen, dan lijkt me dit een prima project voor kickstarter!

Door Tweakers user analog_, donderdag 11 oktober 2012 01:13

Wat mij vooral interesseert is het automatisch mappen tussen verbruik per component en de verschillende voedingslijnen voor je database.

Door Tweakers user SirBlade, donderdag 11 oktober 2012 07:48

Waar zie je nog (nieuwe) desktops? Op kantoren, bij powerusers en gamers. Die laatste 2 kijken meestal eerst naar zaken als snelheid of capaciteit. Op kantoren is het niet interessant wegens de verdeling van budgetten. De stroom komt uit een ander budget dan desktop en onderhoud. Dit apparaatje zal er voor zorgen dat de prijs van een pc en onderhoud iets hoger wordt.

Leken kopen (nauwelijks) losse onderdelen. Leken gaan naar dell.nl of lopen mediamarkt binnen en kopen een compleet systeem.

Servers zijn steeds vaker gevirtualiseerd of zijn blades. Ook daar is de standaard rackmount/tower aan het verdwijnen. En zolang de serverbouwers dit niet ondersteunen zal niemand dit in een server gaan inbouwen.

Dit gezegd hebbende vind ik het als tweaker wel een leuk project en zou er graag meer technische details over zien.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 11 oktober 2012 08:28

sirblade, ik noem toch wel wat voorbeelden,

ik wil graag dat mijn power desktop zo efficient mogelijk is, dat betekend een zo dicht mogelijke benadering van performance (feitelijk geleverd) en (benodigd voor mijn werk) verder een accu zodat mijn systeem niet meer uitvalt bij een eruit knallende stop.. ik woon nu eenmaal in een wat ouder huis ... en heel soms gebeurd het wel eens...

een nog te ontwikkelen / bouwen / bedenken small buisiness server die exact is afgestemd op de behoeften van een klein bedrijf... (en nu dus ook minder stroom gaat verbruiken) maar waar de voeding een externe usp overbodig maakt zou zou je uiteindelijk het hele ding in een standaard maat atx (of zelfs kleiner) kunnen passen

er is gweoon een grote kans dat je over niet lang zult zien dat bedrijven meer energie heffingen gaan betalen, dan is bijv 10% reductie op het stroom verbruik ineens nog meer relefant..

Door Tweakers user Saampje1460, donderdag 11 oktober 2012 09:14

Mijn steun heb je, ik heb zojuist mijn stem geplaatst op dit mooie project. Succes!

Door Tweakers user Madoga, donderdag 11 oktober 2012 09:31

In principe is het dus een pico psu(dc-dc) met variabele input voltages(~12-24v, of iets in die richting) die je verbruik bij houdt?
Een heel leuk en goed idee,met name die database. Er mag wel eens wat meer inzicht in daadwerkelijk verbruik komen, en niet het verbruik van het hele systeem aan de muur. Ik snap echter niet hoe je dit goedkoop(terugkomend speerpunt) in de markt kan zetten. Daarnaast ben je qua efficientie(ook een speerpunt) en prestaties ook erg afhankelijk van de gebruikte powerbrick.
Kortom hoe wil je die twee punten aan gaan pakken, of begrijp ik het project helemaal verkeerd?

Door Tweakers user i-chat, donderdag 11 oktober 2012 09:44

Madoga schreef op donderdag 11 oktober 2012 @ 09:31:
In principe is het dus een pico psu(dc-dc) met variabele input voltages(~12-24v, of iets in die richting) die je verbruik bij houdt?
Een heel leuk en goed idee,met name die database. Er mag wel eens wat meer inzicht in daadwerkelijk verbruik komen, en niet het verbruik van het hele systeem aan de muur. Ik snap echter niet hoe je dit goedkoop(terugkomend speerpunt) in de markt kan zetten.
ik heb niet het idee dat het vreselijk dure onderdelen zijn, maar meer dat het niemand eene zak interesseerd, waarom zou je a-rating spul kopen als E- junk ook voldoet, geen hond die op grote schaal mad-psu's gaat kopen, ... dat is eigenlijk precies de redenatie die je altijd tegen komt, vroeger bij de mobiele telefoon, daarna de tablet, en nu de ultra-zuinige/efficiente psu's ...
Daarnaast ben je qua efficientie(ook een speerpunt) en prestaties ook erg afhankelijk van de gebruikte powerbrick.
Kortom hoe wil je die twee punten aan gaan pakken, of begrijp ik het project helemaal verkeerd?
je bent ook begrenst aan de limieten van je hardere voor de 24pins stekker... wat betreft je besparingen, .. maar uit eindelijk betekend dat nog niet dat je niet binnen je marge een hoop kunt halen

Door Tweakers user mux, donderdag 11 oktober 2012 09:57

wsitedesign schreef op woensdag 10 oktober 2012 @ 23:43:
Ik mag geen 2x stemmen :(

Tot daar, hoe zit het nu trouwens met de buitenlandse stemmen (waaronder de mijne)?
Dit lijkt sinds afgelopen maandag aangepakt te zijn. Van de tussenstand-pagina:
Stemmen uit het buitenland zijn voor de publieksprijs niet geoorloofd. Deze worden na sluiting van de publieksprijs verwijderd en dus niet meegeteld in het eindresultaat.
Ze worden dus niet meegeteld. Zoals het hoort, trouwens.
Damic schreef op donderdag 11 oktober 2012 @ 00:16:
@mrc4nl: beter kun je zeggen: kan madpsu op een normaal moederbord werken, dus een extra 8pins connector?
In tegenstelling tot andere picopsu's gaat MADPSU wel samenwerken met krachtigere systemen (dus ook systemen met veel harde schijven, discrete grafische kaarten). Het huidige prototype doet dat nog niet, maar met het geld dat ik kan winnen heb ik genoeg ontwikkeltijd om dit te fiksen.
MMaI schreef op donderdag 11 oktober 2012 @ 00:52:
mocht je de ASN prijs niet halen, dan lijkt me dit een prima project voor kickstarter!
Inderdaad, als dit niet lukt denk ik ook nog genoeg andere mogelijkheden te hebben om aan sponsoring/investeringen te komen.
SirBlade schreef op donderdag 11 oktober 2012 @ 07:48:
Waar zie je nog (nieuwe) desktops? Op kantoren, bij powerusers en gamers. (...)

Leken kopen (nauwelijks) losse onderdelen. Leken gaan naar dell.nl of lopen mediamarkt binnen en kopen een compleet systeem.
MADPSU is niet persé gericht aan de leek, het is gericht aan mensen zoals jij (Tweakers) die uiteindelijk gaan werken bij de grote system integrators zoals HP en Dell. De bedoeling is dat MADPSU, of de technieken erin op grote schaal worden gebruikt. Ondanks dat de form factor of huidige doelgroep niet perfect aansluit bij het ideaal hoop ik dat het open source aspect ervoor zorgt dat de impact ook verder gaat in dit soort markten.

Wat betreft de technische details: je kunt mijn devblog over MADPSU al een beetje nalezen, met de voetnoot dat dit nog in de veronderstelling was dat het een kleiner project was. Zodra ik de prijs of ander geld binnen heb en weer kan beginnen aan ontwikkeling komen er weer uitgebreide techblogs.
Madoga schreef op donderdag 11 oktober 2012 @ 09:31:
Daarnaast ben je qua efficientie(ook een speerpunt) en prestaties ook erg afhankelijk van de gebruikte powerbrick.
Kortom hoe wil je die twee punten aan gaan pakken, of begrijp ik het project helemaal verkeerd?
Eindelijk, de belangrijkste vraag is gesteld! MADPSU in zijn eerste incarnatie is alleen het picopsu-gedeelte, en die is inderdaad afhankelijk van de gebruikte voeding erachter. Echter, ik denk genoeg afzetmarkt te hebben met dit project om hier geld mee te verdienen zodat ik verder kan. Direct aansluitend op project MADPSU komt namelijk een project waar ik MADPSU helemaal integreer in een zelfontworpen superefficiënte adapter/ATX voeding. Ik kan niet direct voor dit doel gaan want €10.000 en zelfs €20.000 is niet genoeg om een adapter te ontwerpen, maar met een succesvol project in de hand én een groeiende online database kan ik zeker aankloppen bij wat 'grotere' bronnen van geld om dit ook werkelijkheid te maken.

Door Tweakers user Macchillie, donderdag 11 oktober 2012 10:34

Voted!!

Volg het project niet echt, weet wel wat je aan het doen bent, maar als mede-tweaker ben ik niet zo moeilijk!!

Succes!! 8-)

Door Tweakers user H!GHGuY, donderdag 11 oktober 2012 12:36

Ik vroeg me af of het mogelijk zou zijn om de MADPSU aan te bieden als soldeerkit... Dan hebben we er (behalve het gebruik) ook nog wat plezier aan...
Wat zou de MADPSU overigens moeten kosten als alleenstaand product?

Door Tweakers user mux, donderdag 11 oktober 2012 12:44

H!GHGuY schreef op donderdag 11 oktober 2012 @ 12:36:
Ik vroeg me af of het mogelijk zou zijn om de MADPSU aan te bieden als soldeerkit... Dan hebben we er (behalve het gebruik) ook nog wat plezier aan...
Wat zou de MADPSU overigens moeten kosten als alleenstaand product?
Je kunt MADPSU tegen die tijd altijd forken als je een soldeerkit wil aanbieden, maar ik denk dat ik zodanig veel small-pitch SMD spul erop ga doen dat zo'n kit niet interessant zal zijn. Ook zijn soldeerkits met losse high-performance MOSFETs een gegarandeerde bron van ESD damage.

Wat kosten betreft: kan ik nu nog niet iets over zeggen. De huidige MADPSU zit richting de €35 voor een kleine oplage (20-50 stuks). Aan de ene kant wordt de 'uiteindelijke' MADPSU duurder vanwege het toevoegen van wat uitgebreidere battery management en zwaardere dc/dc converters, maar aan de andere kant wordt hij ook goedkoper doordat ik er meer van ga maken. Ik mik er in ieder geval op dat een adapter+MADPSU kit ongeveer even duur wordt als concurrerende voedingen.

Door Tweakers user Salmon, donderdag 11 oktober 2012 13:52

Mijn stem heb je! Volg je blogs nu al een aantal weken en het is zeker intressant! :)

Door Tweakers user FoOnEeN, donderdag 11 oktober 2012 14:18

De mensen uit het energiezuinige (thuis)server topic zullen zeker blij zijn met een dergelijke voeding. Hier wordt veelal gezocht naar alternatieven om het nog wat beter te laten lopen, en daar komen ook regelmatig pico-psu's voorbij. Ik denk dat 90% van de mensen die een dergelijk systeem bouwen geïnteresseerd zijn in deze voeding, mits hij ook betrouwbaar genoeg is.

Door Tweakers user pythagorasABC, donderdag 11 oktober 2012 18:38

Ik had de vorige keer dat je een blog hieraan wijdde al gestemd, je komt nu behoorlijk in de buurt van de eerste plek. Linkje naar de tussenstand: http://voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs

Wat doe je eigenlijk voor werk/studie als ik vragen mag? Ben je full time bezig aan dit project?

Door Tweakers user Hakker, donderdag 11 oktober 2012 20:39

Echt ik kan niet wachten op de MadPSU. Ik heb alleen een request om bv een brug mogelijk te maken om de PSU ook intern aan te sluiten bv via een kabel naar een bracket aansluiting. Die zie ik er een hele mooie vervanging in voor mij Morex PSU die is overleden :(

Door Tweakers user mux, donderdag 11 oktober 2012 21:25

pythagorasABC schreef op donderdag 11 oktober 2012 @ 18:38:
Ik had de vorige keer dat je een blog hieraan wijdde al gestemd, je komt nu behoorlijk in de buurt van de eerste plek. Linkje naar de tussenstand: http://voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs

Wat doe je eigenlijk voor werk/studie als ik vragen mag? Ben je full time bezig aan dit project?
Zzp'er en studie lucht/ruimtevaarttechniek en elektrotechniek.

Door Tweakers user DrJamez, vrijdag 12 oktober 2012 11:28

Nog maar 5 stemmen en je staat nummer 1 :D :D

Door Tweakers user muppet99, vrijdag 12 oktober 2012 15:43

Volgens mij nog maar 1 :)

Door Tweakers user mux, vrijdag 12 oktober 2012 17:12

En ik sta op #1 :)

Door Tweakers user bredend, vrijdag 12 oktober 2012 18:11

Ik zou er wel 1 willen dus heb gestemd.

Door Tweakers user davevogel0, vrijdag 12 oktober 2012 22:02

Lang leven het wachtwoord van de buren weten }>
2x voor je gestemd.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 oktober 2012 22:09]


Door Tweakers user thof1, zaterdag 13 oktober 2012 11:31

Spannend hoor, de nummer 1 en 2 strijden om de eerste plek. Iedereen wel blijven stemmen, anders red Mux het misschien niet :)

Door Tweakers user 26779, zaterdag 20 oktober 2012 11:07

Gestemd (hoewel misschien niet geldig omdat ik vanuit .be stem) Ik hoop dat je de prijs binnensleept!

Door Tweakers user Tjeerd13, donderdag 25 oktober 2012 09:10

Woon in nederland met .be adres. Hoe wil je buitenlandse stemmen weren? Iedereen heeft tegenwoordig wel gmail of hotmail. Suc 6

Door Tweakers user CH4OS, maandag 29 oktober 2012 14:10

Tjeerd13 schreef op donderdag 25 oktober 2012 @ 09:10:
Woon in nederland met .be adres. Hoe wil je buitenlandse stemmen weren? Iedereen heeft tegenwoordig wel gmail of hotmail. Suc 6
Met IP-adressen gaat dat oneindig veel makkelijker dan op basis van e-mailadressen. ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 29 oktober 2012 14:15]


Door Tweakers user 2Dutch, maandag 29 oktober 2012 14:14

Prachtig initiatief, ik heb op je gestemd. Veel succes! :)

Door Tweakers user freggel, maandag 29 oktober 2012 14:24

Lijkt me een mooie ontwikkeling, mijn stem heb je! Wellicht kan je er ook een Kickstarter project aan wijden, mocht je hier niet op 1 komen te staan. :)

Door Tweakers user hostler, maandag 29 oktober 2012 14:51

Mijn stem heb je!

Door Tweakers user laserboy, maandag 29 oktober 2012 14:52

Gaaf dit. Ik heb ook mijn stem uitgebracht.

Door Tweakers user Lip, dinsdag 30 oktober 2012 02:44

Mijn stem heb je, succes er mee! _/-\o_

Door Tweakers user _ferry_, donderdag 1 november 2012 18:25

Vandaag begon een collega tegen mij; "Ja, ik las in de Heraut over iemand, die was bezig om een voeding te maken voor je computer, die het stroomverbuik meet..." En toen wist ik al waar het over ging :D Super project, hopelijk win je.

Door Tweakers user mux, donderdag 1 november 2012 18:42

Moet je hem ook even vertellen dat zijn hele straat op hem moet stemmen, scheelt mij weer een paar flyers die ik door de bus moet doen ;)

Door JJ, dinsdag 6 november 2012 10:22

Wij worden vandaag geaudit op CO2 verbruik (CO2 prestatieladder) Nodig voor het werken voor verschillende overheden. Daarmee wordt besparen op CO2 verbruik voor zakelijke inkopers van hardware wel zeker interessant.

Door Tweakers user mux, dinsdag 6 november 2012 10:25

Sshhhh, die toepassing van MADPSU gaat gebeuren maar is nu nog geheim!

Door Tweakers user sorcees, dinsdag 6 november 2012 15:24

Gestemd en doorgezet naar FB, mocht je niet winnen, gewoon doorgaan m.b.v. crowdfunding, succes.

Door Tweakers user 26779, vrijdag 9 november 2012 09:41

nieuws: Tweaker wint ASN-prijs met energiezuinige voeding\
GEFELICITEERD MUX!!!

Ik ben benieuwd naar de volgende stappen... keep us posted...

Door Tweakers user Slonzo, vrijdag 9 november 2012 10:39

Feli! Het leek er even op dat de sloppenwijken met de prijs aan de haal zouden gaan, maar je hebt blijkbaar een mooie inhaalbeweging gemaakt ;)

Door Tweakers user mux, vrijdag 9 november 2012 11:28

Later vandaag een blog hierover!

Door John Bego, vrijdag 9 november 2012 21:58

Hallo mux,
Ik heb een printproductie bedrijf en zou je graag willen
Ondersteunen met de ontwikkeling en prototyping/serieproductie
Ik vind het een goede ontwikkeling en wil graag me steentje bijdragen.
Www.bas-electronics.com is een Duitse site

Door Tweakers user mux, zaterdag 10 november 2012 13:04

Ziet er goed uit. Als het zover is zal ik zeker contact opnemen, maar tot en met de nulseries houd ik alles in eigen hand :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.