Fluffy2 - Ontwerp van de behuizing

Door mux op woensdag 15 augustus 2012 20:34 - Reacties (16)
Categorie: Fluffy2, 20W all-in-one, Views: 7.783

Ik word aan alle kanten geholpen met het ontwerp en de bouw van Fluffy2, zo ook met het ontwerp van de behuizing. Joel Edelstein, een R&D-ingenieur bij het Amerikaanse audiovisuele bedrijf Frame Logic Digital LLC, heeft mij geholpen met het ontwerp van de behuizing voor Fluffy2. In een Skype-gesprek bespreek ik samen met hem het ontwerp, terwijl ik ter illustratie in het CAD-programma Rhino het 3D-model van Fluffy2 bekijk.

Ik doe trouwens ook aan Twitter tegenwoordig: @EfficientElecVorige post
https://www.paypalobjects.com/nl_NL/NL/i/btn/btn_donateCC_LG.gifGeen PayPal? Stuur een DM of een e-mail e-mailadres

Volgende: Mux' vragenuurtje 17/8/2012: hoe zuinig is geheugen? 08-'12 Mux' vragenuurtje 17/8/2012: hoe zuinig is geheugen?
Volgende: Mux' vragenuurtje aflevering 1, 12/8/2012 08-'12 Mux' vragenuurtje aflevering 1, 12/8/2012

Reacties


Door Tweakers user KnoxNL, woensdag 15 augustus 2012 21:51

Ik probeer altijd een inhoudelijke onderbouwde reactie te plaatsen, maar ik vind dit gewoon geweldig! Wat een passie blijkt uit dit filmpje.

Dat doet me beseffen dat ik veel meer met mijn hobbies en talenten moet doen.

Respect!

Door Tweakers user Damic, woensdag 15 augustus 2012 22:07

Ziet er goed uit, heb alleen 1 bedenking en dat is waarom heb je de achterkant niet wat meer naar links geplaatst zodoende dat je wat meer plek hebt voor je batterij?

Door Tweakers user mux, woensdag 15 augustus 2012 22:18

Nou, helaas wordt de plaatsing van alle componenten bijna volledig bepaald door het LVDS-bord. Deze moet op een specifieke manier onder de paneelaansluiting zitten, anders kan ik er niet gemakkelijk een FFC-kabel naartoe leiden.

Echter, de tekening is ook een beetje misleidend. Deze monitor is meer dan een halve meter breed, en de batterij is maar 36mm breed. Er is dus op zich genoeg ruimte over. Ook komt het behoorlijk goed uit met de gewichtsverdeling.

Door Tweakers user Damic, woensdag 15 augustus 2012 22:26

Ha valla se, is zeer goed uitleg.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 16 augustus 2012 10:30

toch snap ik nog niet helemaal hoe je die ldvs dan wilt aansluiten, zit er op het moederbord een header voor die ik over het hoofd zie, ???

Door Tweakers user Erwin537, donderdag 16 augustus 2012 10:31

Maar hoe komt hij nu op de rails te hangen? Gisterenavond heb ik het filmpje bekeken, maar zag geloof ik geen aansluiting voor op de rails?

En wat als je hem van de rails af haalt? hoe zet/leg je hem neer? Er zit niets van een standaard op, is het wel?

EDIT:
Oh je hebt natuurlijk gewoon je mount, maar ik ben toch nog wel benieuwd hoe je dat gaat doen met je stroomtoevoer. Neem aan dat je iets met wieltjes en sleepcontacten gaat doen, maar het verbaast me een beetje dat dat niet bij dit ontwerp is meegenomen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 16 augustus 2012 10:46]


Door Tweakers user mux, donderdag 16 augustus 2012 11:51

i-chat schreef op donderdag 16 augustus 2012 @ 10:30:
toch snap ik nog niet helemaal hoe je die ldvs dan wilt aansluiten, zit er op het moederbord een header voor die ik over het hoofd zie, ???
Dat ga ik later nog eens beter uitleggen, want het is moeilijk te zien zonder plaatjes.

@Erwin: Ik maak een VESA 'karretje' voor aan de stangen - hierin zitten ook de contactborstels en een connector richting de computer. Op de computer zelf zit een paneelconnector waar de stroom naar binnen gaat. Dit lijkt heel erg op ouderwetse TFT-monitoren waar je de stroom in de voet stak, en door de voet heen een kabel richting de monitor liep.

We hebben ervoor gekozen om geen standaard in te bouwen in het ontwerp, dit is iets wat in dit ontwerp helemaal niet is opgenomen (kostte teveel tijd).

Door Tim, donderdag 16 augustus 2012 12:55

Geinig ontwerp (lekker robuust en sober). Wat ik eigenlijk niet zo mooi vind is het rare "blobje" aan de rechteronderkant (waar je van plan bent de knoppen en usb poorten e.d. te plaatsen). Waarom niet de gehele onderrand wat dikker? Dan is de boel tenminste symmetrisch (hoewel dit zo'n gevalletje "smaken verschillen" zal zijn).

Doet Joel dit trouwens ook gewoon voor de lol en omdat het een mooi project is of word hij hiervoor betaald? (gok van niet maar is niet heel duidelijk in filmpje). Hoe ben je eigenlijk bij hem terecht gekomen als ontwerper?

Door Tweakers user mux, donderdag 16 augustus 2012 13:58

Hm, ik vind het zelf juist lelijk als de randen om een scherm asymmetrisch zijn - ik wilde het liefst zoveel mogelijk alle randen 'even dik', behalve waar het niet anders kan. Inderdaad, smaken verschillen. De achterkan zal door velen als een rommeltje worden gezien, maar daar vond ik het wel weer leuk om een 'technisch' uiterlijk te maken. Liefst had ik ook dat je her en der nog door de behuizing heen kon kijken, maar dat wordt moeilijk te rechtvaardigen met de hoeveelheid EMI die de elektronica uitstoot.

Verder: Ik ben elektronisch ontwerper, en Joel is één van mijn klanten. We zijn allebei vrij kleine bedrijven, dus de werkrelatie gaat al gauw verder dan alleen specificaties opnemen en een turnkey-oplossing aanbieden - we praten een hoop met elkaar over allerlei dingen, en toen dit idee opkwam bood hij aan om me te helpen met het ontwerp. Hij wordt er niet voor betaald, maar in ruil voor deze dienst help ik hem met het opzetten van een ander (hobby)project.

Door Tweakers user Jaaap, donderdag 16 augustus 2012 15:35

Is de koeler-heatpipes-radiator een custom design of een standaard component?

Door Tweakers user mux, donderdag 16 augustus 2012 15:42

Custom. Doordat ik de beschikking heb over een lasersnijder zijn dat soort leuke dingen mogelijk :)

Helaas zijn de heatpipes wel vrij duur (300mm 6mm varianten - 20 euro p/s bij Farnell). Ik moet nog eens op zoek of dat elders goedkoper te krijgen is.

Door Tweakers user Jaaap, donderdag 16 augustus 2012 18:00

En moet je die vinnen dan solderen aan de heatpipes?

Door Tweakers user mux, donderdag 16 augustus 2012 18:11

Yup, het is het plan om ze op de 'gewone' manier te produceren: ronde gaatjes met flapjes naar binnen toe, met een speciale mal de flapjes ombuigen en dan alle vinnen op de heatpipes drukken en solderen met low-temp pasta.

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 18 augustus 2012 14:01

mux schreef op donderdag 16 augustus 2012 @ 18:11:
Yup, het is het plan om ze op de 'gewone' manier te produceren: ronde gaatjes met flapjes naar binnen toe, met een speciale mal de flapjes ombuigen en dan alle vinnen op de heatpipes drukken en solderen met low-temp pasta.
Je kan ze ook inklemmen in een normaal koelblok met vinnen misschien, zal simpeler zijn dan hardcore 80 miljoen vinnetjes solderen.

Door Tweakers user mux, zaterdag 18 augustus 2012 14:05

Nah, dat gaat niks worden. Ik heb veel teveel massa nodig om genoeg koeloppervlak te krijgen met extrusies.

Door Tweakers user Damusic2me, dinsdag 13 augustus 2013 11:15

Als eerste mijn complimenten voor het design, maak er een touch screen van, en ik denk dat je een hele eigen markt heb (denk aan bouw opzichters etc. die even hun tekeningen meenemen, en later met toetsenbord de tekst kan aanpassen in de keet/werkruimte) ik zie iig wel nut hiervoor. Er is alleen 1 ding war ik me zorgen over zou maken: stalen schroeven in aluminium. ik weet dat t vaker wordt gedaan, maar aluminium reageert ongeveer met elk metaal wat er bestaat.

Qua dock, ik weet dat daar niet echt aan gewerkt wordt, maar t zou best mooi zijn, als je de 2 handvaten ten dele covert met plastic, en als je de handvaten in een dock klikt, dat deze tegelijk als connector voor de oplader fungeren. ach ik verzin ook maar even wat, iig veel succes hiermee,

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.