mux heeft een prijs gewonnen

Door mux op vrijdag 24 februari 2012 14:57 - Reacties (22)
Categorie: 10W Intel Core i3-systeem, Views: 10.045

En daarvoor wil ik jou, mijn lezer, bedanken!

Helemaal links!
Van links naar rechts:
Ik, H. Blokland, Daniël van Kersbergen, H. Hellendoorn, Sid Vollebregt en R. Feenstra, B. Ambachtsheer, R. v/d Meer
Ergens in November verschenen er op de campus in Delft posters met de vraag 'Hoe energie-efficiënt ben jij?'. Een nogal obscure vraag, als je het mij vraagt. Om heel eerlijk te zijn ken ik niet veel mensen die zich hiermee bezighouden, zelfs op de TU Delft waar ik studeer. Maargoed, het moge duidelijk zijn dat met projecten als Dennis2 (passief gekoeld Core 2-systeem) en Fikki3 (de 8.3W core i3-pc) mijn interesse gewekt was. Het bleek te gaan om een prijs voor masterstudenten die zich op een innovatieve en praktisch toepasbare manier bezig houden met efficiëntie. De hoofdprijs: 7500 euro, de nummer 2 en 3 kregen 2500 euro.

Waar alle andere inzendingen project- en afstudeerverslagen waren, besloot ik om te proberen mee te doen met mijn blogs over het 8.3W Core i3-systeem. Ongetwijfeld iets wat de jury niet vaak te zien krijgt. Hopelijk ook vanwege de inhoud (en niet alleen de onconventionele vorm waarin ik mijn project heb ingezonden) kwam ik in de top drie terecht en mocht ik afgelopen donderdag* een presentatie houden. Helaas niet goed genoeg voor de eerste prijs, maar alsnog heb ik er een mooie ervaring en een flink geldbedrag aan overgehouden.

En waarom vertel ik jullie dit? Dit lijkt gewoon pochen! Nou, een overgroot deel van de aandacht en views die ik op mijn blogs heb gekregen kwam van jullie, de bezoekers van Tweakers.net. Daarom verdienen jullie een applausje voor jezelf. En daarom is de eerste zin van deze blogpost een bedankje aan jullie. Dus nogmaals: bedankt, en moge Tweakblogs nog lang mooie blogs voortbrengen!

http://tweakers.net/ext/f/rYyIYAzXwV3jvxw8o1Gs7izB/full.jpg

* (23 februari 2012, voor wie dit over een paar jaar terugleest)

P.S.: Uiteraard gaat ook grote dank uit naar mijn vriendin, het universiteitsfonds, Cofely GdF Suez en mijn familie!!

Volgende: Fluffy2, een zuinige Ivy Bridge Quadcore all-in-one 05-'12 Fluffy2, een zuinige Ivy Bridge Quadcore all-in-one
Volgende: MiXley 3D printer - Main electronics 11-'11 MiXley 3D printer - Main electronics

Reacties


Door Tweakers user kaesve, vrijdag 24 februari 2012 15:01

€2.50 maar? da's ook niet veel :+
Uiteraard gefeliciteerd. De blogs waren zeer interessant :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 februari 2012 15:02]


Door Tweakers user fotografie999, vrijdag 24 februari 2012 15:03

Gefeliciteerd! Heb je weer een leuk start bedrag om een nog zuiniger systeem te bouwen!

Door Tweakers user mux, vrijdag 24 februari 2012 15:03

M'n originele onderschrift was inderdaad een opmerking over die €2.50, maar uiteindelijk heb ik dat toch maar veranderd naar linkjes naar de betreffende personen (zoals het eigenlijk hoort, pfff).

Door Tweakers user onok, vrijdag 24 februari 2012 15:23

nice! en terecht. Ik heb ook wat gelezen van je blogs destijds, en ik vond het erg interessant, en vrij knap hoe je die dingen zo zuinig hebt gekregen.

Door Tweakers user TheFes, vrijdag 24 februari 2012 15:30

Gefeliciteerd, ik vond het ook erg interessant leesvoer! Wel rare verdeling in de prijzenpot hoor ;) (en inconsequent gebruik van punten en komma's in de getallen)

Door Tweakers user wheez50, vrijdag 24 februari 2012 15:54

Gefeliciteerd!

Krijgen we nu meer blogs over voedingen en efficienties? Ik wacht met smart...

Door Tweakers user The Lord, vrijdag 24 februari 2012 16:18

Ah, geld voor DenFik1 dus. Passief gekoeld ultra low power systeem.

Mag ik je op de Streacom wijzen? pricewatch: Streacom Fanless Chassis FC8 Silver

Geen gedoe met eigen heatpipe en koeler constructies. Hoewel ik het idee heb dat dit niet ver genoeg gaat voor Mux. ;)

Door Tweakers user mux, vrijdag 24 februari 2012 16:22

wheez50 schreef op vrijdag 24 februari 2012 @ 15:54:
Gefeliciteerd!

Krijgen we nu meer blogs over voedingen en efficienties? Ik wacht met smart...
Zodra ik afgestudeerd ben komt er weer van alles aan, maar nu heb ik even andere prioriteiten :(
The Lord schreef op vrijdag 24 februari 2012 @ 16:18:
Ah, geld voor DenFik1 dus. Passief gekoeld ultra low power systeem.

Mag ik je op de Streacom wijzen? pricewatch: Streacom Fanless Chassis FC8 Silver

Geen gedoe met eigen heatpipe en koeler constructies. Hoewel ik het idee heb dat dit niet ver genoeg gaat voor Mux. ;)
Oh, dat is best een sexy behuizing, maar mijn volgende project wordt minstens 4x zo plat...

Door Tweakers user Infant, vrijdag 24 februari 2012 16:31

Gefeliciflapstaart!

Dat maakt het zo wel een rendabel projectje denk ik. :Y)

Welke IO-er heeft het artikeltje geschreven? Ik quote:

"...deed onderzoek naar de mogelijkheid om op een desktop energie te besparen en hoe dit kan met Pentium-chips bij nul belasting. Lange tijd waren veruit de meeste pc’s standaard uitgerust met deze chip of microprocessor."

Zie hier een uitdaging: Een Pentium chip (of microprocessor :+ ) naar 8W krijgen. Maar dan wel zo'n heethoofd he?

Door Tweakers user karstnl, vrijdag 24 februari 2012 18:18

Netjes hoor, altijd met veel plezier je blogs gelezen. :)

Door Tweakers user PeterVeenstra, vrijdag 24 februari 2012 18:41

de winst word verdeeld onder de mensen hier? ;)

Door Tweakers user mux, vrijdag 24 februari 2012 19:55

Je mag altijd langskomen voor je aandeel in de vorm van een koekje en kop koffie ;)

Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 24 februari 2012 22:07

Nice! Altijd met interesse gelezen. Feli. :)

Door isama, vrijdag 24 februari 2012 22:14

Ik heb je blogs met veel plezier gevolgd, je hebt het echt verdiend!

Door Mennen, vrijdag 24 februari 2012 23:01

Gefeliciteerd! Was er gisteren niet meer van gekomen dus hierbij alsnog. Fikkie3 heb ik, ook niet meer gezien (die was er toch ook?), maar gelukkig hebben we de foto's nog. De € 2,50 komt snel jouw kant op! ;-)

Manon / Cofely

Door Tweakers user mux, vrijdag 24 februari 2012 23:13

Mennen schreef op vrijdag 24 februari 2012 @ 23:01:
Gefeliciteerd! Was er gisteren niet meer van gekomen dus hierbij alsnog. Fikkie3 heb ik, ook niet meer gezien (die was er toch ook?), maar gelukkig hebben we de foto's nog. De € 2,50 komt snel jouw kant op! ;-)

Manon / Cofely
Bedankt, het was echt heel gezellig na (en voor, en tijdens, maar toen was ik nog een beetje zenuwachtig) de uitreiking. Ik stond tijdens de borrel bovenaan de trap met fikki3 opengewerkt wat uitleg te geven aan geïnteresseerden, dus misschien was ik daardoor 'kwijt' :)

Door Tweakers user Snowmiss, zaterdag 25 februari 2012 07:13

Van Harte Gefelicitaart met je prijs!

Ook al ging een groot deel toch boven mijn pet, ik heb de blogs met veel plezier gevolgd. Voor nu succes met afstuderen en ik ben erg benieuwd wat we daarna mogen gaan zien.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 februari 2012 07:19]


Door Tweakers user filenox, zondag 26 februari 2012 10:35

Je krijgt gewoon 10x minder dan de persoon op de 2de plaats?
Ach, een gekregen paard kijk je niet in de bek zeker? ;)


Woops, ik had dat witte blad niet gezien :+

[Reactie gewijzigd op zondag 26 februari 2012 10:37]


Door Tweakers user Milosonator, woensdag 29 februari 2012 10:00

Gefeliciteerd! Heel leuk gedaan!

Door Tweakers user Buggle, zondag 17 juni 2012 14:07

Gefeliciteerd! Een mooie beloning voor belangrijke en nuttige blogs - misschien in-the-end geen hoog uurloon gezien de uren dat je ermee bezig geweest bent, maar fijn nonetheless zou ik zo zeggen. Ik hoop nog veel van je te mogen lezen in de toekomst.
(PS. Ik zit aan een PicoPSU te denken, mijn computer komt tegenwoordig niet meer boven de 105W uit in load met een 300W 80+ Silver LC-Power Silver Shield, en ik ga mijn oude 690G MB vervangen door iets nieuwers, waarschijnlijk een GF8200 gebaseerde - dus dat zal nog lager worden. Heb je nog tips voor een fatsoenlijke adapter? Ik denk dat ik dan in principe op 40W idle uit zou moeten kunnen komen).

[Reactie gewijzigd op zondag 17 juni 2012 14:07]


Door Tweakers user mux, zondag 17 juni 2012 14:10

Technische vragen kun je beter op het forum of zonodig in een DM stellen.

Door Tweakers user Plato112, zondag 3 februari 2013 17:44

Gefeliciteerd! Jouw blog was een inspiratie om een energiezuinige NAS te gaan bouwen, die inmiddels draait maar nog getuned moet worden om zuiniger te zijn.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.