Teaser: Core i3 desktopsysteem @ 10W idle...

Door mux op vrijdag 10 december 2010 11:56 - Reacties (31)
Categorie: 10W Intel Core i3-systeem, Views: 14.235

Dit blog is het eerste in een serie over mijn 10W core i3-desktopsysteem

Deel 2 (voorbereidingen) - Deel 3 (de treinreis) - Deel 4 (undervolten en hardwaremods!)


Voor de verandering eens een korte post. Ik ben de afgelopen weken.. wat zeg ik, twee maanden in mijn vrije tijd (en eigenlijk ook een paar uurtjes onder werktijd) bezig geweest met het tunen van een Core i3-systeem voor zuinigheid.

In mijn vorige project had ik als eisen aan mijn systeem: Zuinig, helemaal stil, klein, goedkoop en tweedehands verkrijgbaar. Ik ben uiteindelijk gestopt in de buurt van de 20W idle; ik vond dat een mooi verbruik en eerlijk gezegd durfde ik ook niet echt verder te gaan. Dennis2, zoals ik dat systeem heb genoemd, draait nu nog steeds (uiteraard) en is perfect stabiel, dus dat was een succes.

Echter, ik leef de afgelopen jaren en waarschijnlijk ook nog heel lang in de toekomst voor zuinigheid; mijn studierichting gaat voor 90% over elektrische efficiëntie en het is gewoon een rete-interessant onderwerp. Daarom dacht ik: 20W idle? Dat is eigenlijk belabberd. Elke laptop krijgt veel minder voor elkaar. Waarom moet mijn desktop dan zoveel verbruiken - wanneer hij helemaal niks staat te doen (wat het overgrote deel van de aan-tijd is)? Mijn mede-zuinigheidsnerd Dadona attendeerde me daarom een tijdje geleden op iemand die het voor elkaar heeft gekregen een core i3-systeem te bouwen dat 16W idle doet. Sterker nog - met wat variaties in hardware en verdere tweaks heeft nog iemand anders datzelfde systeem op 12.5W idle gekregen! Dat lijkt er meer op, en met mijn elektro-kennis en soldeersk1llz moet dat nog wel een tandje zuiniger worden.

Vooruit dus, ik heb de volgende configuratie gekocht:

#ProductPrijsSubtotaal
1AOpen H360B€ 57,-€ 57,-
1Scythe Big Shuriken€ 24,-€ 24,-
1Intel Core i3 530€ 89,-€ 89,-
1Morex DC Power Kit 80W (Extern)€ 63,-€ 63,-
1Intel Postville X25-V SSDSA2MP040G2R5 40GB€ 90,75€ 90,75
1OCZ Gold DDR3 PC3-10666 Low Voltage Dual Channel€ 49,90€ 49,90
1MSI H55M-E33€ 73,50€ 73,50
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 447,15


Tweedehands voor bij elkaar zo'n 250 euro. Ik had nog wat onzuinige hardware liggen om te verkopen en ruilen, waardoor de echte schade beperkt bleef tot slechts 90 euro.

Toen ik alles had geassembleerd en stock had lopen verbruikte het zo'n 27W idle. Mijn eerste doel was om de 15W te halen - als ik dat had gedaan zou ik een mooie blog gaan schrijven en was iedereen blij. Dat bleek echter iets te makkelijk te gaan, want toen ik na een drukke periode eindelijk eens de tijd ging nemen om systematisch alle BIOS-instellingen door te lopen en windows 7 correct te installeren, zat ik al op 15.6W. Gezien ik toen nog aan hardwaremods moest beginnen en ik wist dat die een hoop besparing gingen opleveren, heb ik mijzelf een nieuw doel gesteld: 10W AC.

Maar daar ben ik nog niet :) Momenteel zit ik op 11.3W uit het stopcontact en 8W DC-verbruik, en ik heb eigenlijk weinig tweakideeën meer... Het zal dus nog wel een tijdje duren voor ik helemaal geslaagd ben. Tot dan!

Volgende: 10W core i3 systeem - de voorbereidingen 12-'10 10W core i3 systeem - de voorbereidingen
Volgende: De grenzen van mITX opzoeken - deel 5 10-'10 De grenzen van mITX opzoeken - deel 5

Reacties


Door Tweakers user Spetsnaz, vrijdag 10 december 2010 12:02

Leuk project, hoe zijn de prestaties van het systeem met 11.3W?

Door Tweakers user dlmh, vrijdag 10 december 2010 12:04

Zoooo... dat is netjes! Ik heb een Intel H57 moederbord + i3 530 + 2GB DDR3 + SSD en die doet 35W idle. Toegegeven: dit is icm een Seasonic SII 380W voeding, dus niet erg efficient bij zulk laag opgenomen vermogen, maar als het goed is zakt de efficiency nooit onder de 60% bij een 80+ voeding.

Welke BIOS instellingen heb je precies getweaked voor dit resultaat?

Door Tweakers user Darkstone, vrijdag 10 december 2010 12:17

mijn laptop verbruikt 9w incl scherm }>

Door Tweakers user mux, vrijdag 10 december 2010 12:45

In m'n volgende blog krijgen jullie alle instellingen en mods te horen ;) En Mito: het is gewoon een stock Core i3 530, met bijbehorende (kickass) prestaties.

En darkstone: ja, met een laptop kan ik niet concurreren, sowieso omdat ik veel meer verlies moet incasseren bij m'n adapter (zie het verschil tussen DC en AC verbruik, dat is niet nodig). Een laptop is echter ook een stuk duurder, en presteert veel minder goed (een P8600 is onvergelijkbaar met een i3 530). Deze mod is echt bedoeld om eens even heel diep in te gaan op het verbruik van een desktop-PC.

De gemiddelde desktop is namelijk veel te verspillend, for no good reason. Een Core i3 530 in idle, inclusief IGP, verbruikt minder dan 2W. Het RAM doet dan zo'n 0.5W en de PCH nog eens zo'n 2W. Met een 75% efficiente adapter zou een desktop in idle 6W uit het stopcontact moeten trekken. Ik zal de volgende keer haarfijn uitleggen waarom dat eerder 26W is (en waarom je die 20W extra eigenlijk volledig kunt wegbezuinigen met een paar helemaal niet zo dure aanpassingen).

Door Tweakers user Derby, vrijdag 10 december 2010 13:13

Ik kijk erg uit naar je uitleg bij de resultaten. En ik ben benieuwd in hoeverre je op prestaties inlevert.

Zijn deze mods ook te doen voor mensen zonder über-soldeerskillz? ;)

Door Ultimation, vrijdag 10 december 2010 13:52

Ik krijg 0w voor elkaar. Als ik mijn computer niet gebruik staat hij uit. :D

Door Tweakers user jbdeiman, vrijdag 10 december 2010 13:53

Mijn 17 inch laptop verbruikt (incl. beeldscherm) en wifi, bluetooth e.d. aan 16 Watt. Vind ik op zich al niet zo veel. In elk geval heel redelijk. Hoe zijn de prestaties van jou beeldscherm, icm jou computer weet ik niet. Helaas kan ik niet zien wat het verbruik is van de laptop zonder beeldscherm. Overigens is de laptop ook met een Core i3, uitgerust.

Overigens moet ik wel zeggen dat de adapter ook wel e.e.a. gebruikt.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 december 2010 13:54]


Door Tweakers user Joindry, vrijdag 10 december 2010 13:59

Verder kan je mss nog manueel gaan undervolten in je bios. Wel eerst wat gaan lezen erover :P (ik weet er niks van) en je voeding had je mss beter eens gekeken naar een voeding die heel goed rendement geeft bij heel lage belsting. Mijn i7 860, ati5850, 3HDD, 2*2 gig ram en nog wat troep trekken idle 58-62 watt uit de stekker, iets wat ik zeker acceptabel vind. Mijn antec CP850 geeft nog steeds 80%+ efficiency onder de 100w belasting.

Vind het wel een leuk initiatief om je daarmee bezig te houden, ben benieuwd naar hoe je het gaat aanpakken.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 december 2010 14:10]


Door Tweakers user Barleone, vrijdag 10 december 2010 14:51

Zo, ik ben toch wel erg benieuwd hoe je zoiets aanpakt. Dus graag een vervolgblog op dit topic. :Y
Mito schreef op vrijdag 10 december 2010 @ 12:02:
Leuk project, hoe zijn de prestaties van het systeem met 11.3W?
I'd say: Idle :D
Je bedoelt waarschijnlijk: hoe loopt het systeem tijdens het échte werk. Is het retetraag of schaalt de prestatie lekker soepel op, naardat je meer taken open hebt?
Ultimation schreef op vrijdag 10 december 2010 @ 13:52:
Ik krijg 0w voor elkaar. Als ik mijn computer niet gebruik staat hij uit. :D
Hoe doe je dat? :o

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 december 2010 14:57]


Door Tweakers user qless, vrijdag 10 december 2010 15:02

Goh wat noem je dan een desktop systeem en wat een laptop systeem? Ik heb hier een Alix bordje (AMD Geode chip) die trekt 5W max, maar die gaat geen 100 mbps VPN verkeer aankunnen...Dus maw wat voor prestaties doet dat ding ?

Door tweaklegend, vrijdag 10 december 2010 15:29

Nou ja zeg! Vertel ons dan ook wat je precies 'getweaked' hebt om tot die 15 watt te komen, en hoe je verder naar de 11 watt ging, en wat het verbruik en evt de prestaties zijn onder normaal gebruik (zeg een beetje browsen/chatten/coden/tekstverwerken) en eveneens bij het kijken van non fullhd films, dan ook van fullhd films, dan ook van 'browsen etc' + tegelijkertijd nog downloads (torrent danwel usenet) en tenslotte nog verbruik en prestaties van gamen en gewoon full load via benchmarks die nog verder gaan dan games.

Door Tweakers user Capacitor, vrijdag 10 december 2010 15:40

Is toch nog een efficiëntie van 71%. Best netjes, want voedingen staan er nogal om bekend om echt belabberde efficiënties te hebben bij extreem laag energieverbruik.
Ik wacht op de mods!

Door Tweakers user Dadona, vrijdag 10 december 2010 16:23

En ik maar proberen van het 'nerd' af te komen :P

@Joindry, Mux is allang voorbij dat punt. Jouw voeding dondert ineen qua efficientie als je in de buurt komt van de 30W, laat staan dit soort waarden. En ondervolten is zo ongeveer het eerste waar Mux mee begint, één hand op het toetsenbord om door bios te lopen, de andere met stuiptrekkingen richting de soldeerbout.
@ultimation, is het echt 0W, maw gebruik je een standby killer? Anders zou je best nog eens 0,5W of meer verbruiken. Uit is bij een computer zelf pas echt uit als er een harde switch om gaat.
@tweaklegend, je weet wat een teaser is? ;)
@qless, dit is erg snel. De i3 530 laat niets heel van de Geode. Is niets mis mee, ze zitten in totaal andere klassen. Per slot van rekening is het een dualcore met ook nog eens HT die overkill is voor menig desktop gebruiker. (Tweaker wil ik nog net niet zeggen, hangt van je definitie van de doorsnee Tweaker af.)

Door Tweakers user Snowmiss, vrijdag 10 december 2010 16:30

Leuk, je hebt een nieuwe nick!

Door Tweakers user Hardware Junk, vrijdag 10 december 2010 16:48

Dus jouw systeem verbruikt ongeveer 1/3e van een Atom met SSD geen opticals en een 80+. Wilde juist geen i3 omdat deze op papier juist meer zou verbruiken.

Ondervolten heb ik ooit met een AMD X2 3250 geprobeerd. Juist verbruikte het met een lagere spanning op de CPU ineens al 12W extra. Dit omdat moederborden hier gewoon ongeschikt voor zijn. Alles gaat oscilleren totdat het stuk gaat. Daarom geloof ik het ook niet dat mensen überhaupt beweren met beschikbare desktopspullen onder de 30W te kunnen komen.

edit:
Ik ben waardes gewend van < 0.7000V. Eerder met een dual Opteron even onder de 0.6000V kunnen meten. CPU's geheel passief gekoeld etc. Dit is meer grofstoffelijk, dual CPU veel geheugen reepjes etc. Dus dan werkt de voeding nog efficiënt mee. Maar niets kunnen vinden wat echt onder de 30W kwam. Mede dus ook door de verliezen binnenin de voeding. Ik heb dan bijvoorbeeld ook een passief gekoelde Celeron MoDT met SSD etc etc, maar kom dan toch niet onder de 40W door de voeding. Die heeft een efficientie van 65%. Op de Cebit ook al gevraagd waarom hier geen gold voedingen voor komen. Fabrikanten zien er geen markt in. Alles wordt gefabriceerd rondom Amerikanen. Groter zwaarder meer en luidruchtig. Als je zelf een voeding kan maken, kan je het anders aanpakken. Echter ging het voorbij de doelstelling. Het is geen standaard tweedehands consumentenmeuk meer.

De Atom die ik heb is een Supermicro plank met een Atom 330. Doel was een zuinige server.

De 3250e zat op een J&W Minix. Deze fabrikant support als 1 van de weinigen officieel de X2 3250e.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 december 2010 18:04]


Door Tweakers user Darkstone, vrijdag 10 december 2010 17:13

op hoeveel volt draait je i3 eigenlijk? vanwege kunstmatige beperkingen wil mijn p8600 niet lager dan 0.8750v ;(

Door Tweakers user Dadona, vrijdag 10 december 2010 17:38

Hardware Junk schreef op vrijdag 10 december 2010 @ 16:48:
Dus jouw systeem verbruikt ongeveer 1/3e van een Atom met SSD geen opticals en een 80+. Wilde juist geen i3 omdat deze op papier juist meer zou verbruiken.

Ondervolten heb ik ooit met een AMD X2 3250 geprobeerd. Juist verbruikte het met een lagere spanning op de CPU ineens al 12W extra. Dit omdat moederborden hier gewoon ongeschikt voor zijn. Alles gaat oscilleren totdat het stuk gaat. Daarom geloof ik het ook niet dat mensen überhaupt beweren met beschikbare desktopspullen onder de 30W te kunnen komen.
Het hangt er erg vanaf wat voor Atom je inzet. Daarnaast gaat het ook vooral bij de chipset fout. Je kunt een Atom treffen met een mooie chipset (US15W), waarbij je permanent onder de 10W blijft, wat je ook doet (singlecore). Je hebt ook de mobile kant die rond de 13W idle komt en dan imo meuk die idd boven de 20W komt. Je moet daarbij echt goed naar je gebruiksdoel kijken of die nog een goede investering zijn. (Ik heb één zinnig gebruiksdoel gevonden.)

Je 3250e is een niet standaard CPU, die CPU wordt mogelijk niet volledig herkend door je mobo. (Het is een OEM CPU.) Maar de CPU is niet het enige waar je naar moet kijken, sterker nog, tegenwoordig moet je vooral naar andere zaken kijken, zoals het moederbord. Ik heb zelf een 2650e (ja, ook een OEM, de singlecore versie) en die komt nog onder de 0.8V. Met een goed moederbord kom je daarmee gewoon rond de 20W of eronder. (Ik moet er daarbij zeggen dat mijn 4850e zuiniger is in idle!)

Door Tweakers user mux, vrijdag 10 december 2010 17:50

Dadona neemt een deel van het reageerwerk van mij over, prima :D
Lars93 schreef op vrijdag 10 december 2010 @ 15:40:
Is toch nog een efficiëntie van 71%. Best netjes, want voedingen staan er nogal om bekend om echt belabberde efficiënties te hebben bij extreem laag energieverbruik.
Ik wacht op de mods!
Ja, ik heb heel veel geluk gehad dat ik een voeding heb kunnen vinden, daarna modden, daarna uitkleden en daarna verder tunen (ja, die voeding is *allang* niet meer iets dat je in de winkel kunt kopen), zodat hij bij ultralage belasting nog een hoge efficiëntie heeft. Geloof het of niet, de voeding zelf (230->12V) doet bij 8W output nog steeds 80%, het zijn de verliezen in de PicoPSU (of eigenlijk Morex dc-dc converter) die daar weer een hap uit nemen en ervoor zorgen dat het totale rendement op zo'n 70% uitkomt.
Jep. De oude was niet echt uitspreekbaar, en het is m'n bedoeling ook nog video/audioblogs te gaan maken.
darkstone schreef op vrijdag 10 december 2010 @ 17:13:
op hoeveel volt draait je i3 eigenlijk? vanwege kunstmatige beperkingen wil mijn p8600 niet lager dan 0.8750v ;(
Ik ben tot nu toe nog niet toegekomen aan het undervolten van de i3, die draait dus op stock. Er is ook werkelijk niks te winnen hier, want de hele cpu+gpu gebruikt maar 1,6-1,8W idle. En stock voltage betekent in mijn geval: 0.925V (idle) tot 1.206V (load).

@tweaklegend: de teaser is een succes ;)

Door Tweakers user FX16, vrijdag 10 december 2010 18:48

Ja, ik heb heel veel geluk gehad dat ik een voeding heb kunnen vinden, daarna modden, daarna uitkleden en daarna verder tunen (ja, die voeding is *allang* niet meer iets dat je in de winkel kunt kopen), zodat hij bij ultralage belasting nog een hoge efficiëntie heeft. Geloof het of niet, de voeding zelf (230->12V) doet bij 8W output nog steeds 80%, het zijn de verliezen in de PicoPSU (of eigenlijk Morex dc-dc converter) die daar weer een hap uit nemen en ervoor zorgen dat het totale rendement op zo'n 70% uitkomt.
Dus als ik het goed begrijp

230V AC ------> 12V netvoeding----------> 5V pico PSU------->3,3V Pico PSU

Dit is denk ik beter ?

230 ------> 12V netvoeding
230 ------> 5 V netvoeding
230 ------> 3,3V netvoeding

Dan heb je toch die verliesgevende dc-dc-dc omzettingen niet meer ?
Wel 3 Aparte voedingen maar voor de efficiëntie beter denk ik
Gewoon een brainwave :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 december 2010 18:48]


Door Tweakers user mux, vrijdag 10 december 2010 19:01

Hehe, nouja, dat is ook niet het hele verhaal. DC-DC conversie is namelijk gewoonlijk wél heel efficient en fijn en wil je hebben enzo. Maar een converter, of dat nou ac->dc of dc->dc is, heeft een statisch vebruik (onafhankelijk van belasting) plus een verlies dat afhangt van de belasting. Naarmate je belasting kleiner wordt gaat het statische verlies meer gewicht in de schaal leggen. Dat is waar ik tegenaan loop.

Maareh... we hebben het hier over tienden van watts hè. Momenteel is er gewoon geen verliesbron meer die ik noem maar wat, meer dan 1W weggooit. Ik moet het hebben van kleine, maar dan ook *hele* kleine beetjes.

Om terug te komen op het meerdere-adapters-verhaal: hoe lager de uitgangsspanning (of eigenlijk: hoe groter het verschil tussen ingang en uitgang), hoe moeilijker het is om zo'n voeding zuinig te krijgen. Ik denk niet dat het zuiniger gaat zijn, puur omdat zo'n 5V en 3.3V voeding niet zo zuinig te krijgen is.

Door Tweakers user FX16, vrijdag 10 december 2010 19:16

Tsja , ik ging er eigenlijk vanuit dat de DC-DC omzetting juist erg slecht voor het rendement was
Maar waar gaat dat verlies dan in zitten?
Elektromagnetisme ? , warmte vanwege het schakelen ?
Misschien dat je de IGP nog iets kan terugklokken ?

Verder volg ik dit met bovenmatige interesse omdat ik een zuinig systeem wil hebben om mijn internetradio mee te draaien
Probleem is hier dat ik een boel cpu kracht nodig heb voor de geluidsbewerking voordat het de stream encoder in gaat
Op een AMD 64 X2 ( K 8 ) @ 1,9 GHZ vraagt het compleet zo'n 40% maar ik wil wat overhead hebben voor de virus scanner en RDP omdat er anders drop outs in de audio ontstaan.
Ik zit op 46 watt ( AC 230 ) in bedrijf met een goede Seasonic voeding maar dat moet dus beter kunnen :)

Door Tweakers user mux, vrijdag 10 december 2010 19:45

Ongeveer het hele blog zal gaan over de bronnen van verlies, gezien kennis daarvan de sleutel is tot een ultrazuinige computer. Undervolten en underclocken van de cpu/igp zijn dingen van het verleden, dat is simpelweg niet meer nodig met core i3-generatie CPUs en zal nagenoeg geen winst opleveren.

40% load is veel voor audiobewerking! Daar zou ik inderdaad aan een upgrade gaan denken. Tenminste, in mijn beperkte kennis ervan wil je eigenlijk overkill hebben. Met een moderne CPU is het zeker mogelijk om zowel rust- als bedrijfsgebruik omlaag te brengen, hoewel het afhangt van het gebruik van harde schijven en wat exotischere voedingen (picopsu ipv ATX-voeding) of je echt onder de 20W idle belandt.

Door Tweakers user _ferry_, vrijdag 10 december 2010 20:51

Leuk, dat het zo'n laag gebruik kan hebben :) Ben benieuwd naar het vervolg.

Heb zelf een servertje op basis van een acer mini PC, met een WD green zit die toch nog op 40 watt idle. Gelukkig staat ie niet 24/7 aan. Maar het bios heeft geen opties om de sempron te voorzien van een lagere spanning OID.
En gelukkig staat mijn workstation+monitor ook geen 24/7 aan, want die zitten samen op 350watt ofzo :X

Door Tweakers user mux, zaterdag 11 december 2010 00:24

In deze koude dagen is het niet zó erg om een kacheltje bij je voeten te hebben...

Door Tweakers user FX16, zaterdag 11 december 2010 02:40

mux schreef op vrijdag 10 december 2010 @ 19:45:


40% load is veel voor audiobewerking! Daar zou ik inderdaad aan een upgrade gaan denken. Tenminste, in mijn beperkte kennis ervan wil je eigenlijk overkill hebben. Met een moderne CPU is het zeker mogelijk om zowel rust- als bedrijfsgebruik omlaag te brengen, hoewel het afhangt van het gebruik van harde schijven en wat exotischere voedingen (picopsu ipv ATX-voeding) of je echt onder de 20W idle belandt.
Dat is helemaal nietr veel , zeker als de bewerking op een bitrate van 32 plaatsvind en met een samplingrate van 192 KHZ
Nee Idle s ook mijn doel niet
Het enige dat ik nodig heb is een on the fly audiobewerking .
Dus geen grote temporary files op de HD maar gewoon het doorgeven van bitjes in het geheugen!

Software speelt wave files af ( mp3 klinkt slecht )
De output gaat direct de geluidsbewerking in
De geluidsbewerking stuurt het 20 milliseconden later naar de mp3 encoder
De Mp3 encoder stuurt het naar de shoutcast server.

Dit alles wil ik zo zuinig mogelijk hebben zelfs mijn I 7systeem zit onder de 50 watt als ik alle bezuiniging aanzet op mijn MSI moederbord ( P55 GD 65 ) heb er wel een coolermaster I green power voor zitten!

Dit systeem draait gewoon 24/7 en elke watt die je kan besparen is meegenomen!
OH
dit is de stream.
Je zou het kunnen zien als spam maar het gaat mij erom dat je de geluidsbewerking kan horen die zoveel CPU trekt!
Stream vor windows media player!
http://xsound.nl/Xsound.wax

[Reactie gewijzigd op zaterdag 11 december 2010 02:40]


Door Tweakers user Spetsnaz, zaterdag 11 december 2010 13:04

offtopic:
Jammer dat ik vroeger een hekel had aan natuurkunde en niet veel verder kom dan watt want het is wel een interessant onderwerp. :P

Door Tweakers user HyHend, maandag 13 december 2010 16:55

Tweedehands voor bij elkaar zo'n 250 euro.
Hoe doe je dat :o

Door TWeaKLeGeND, maandag 13 december 2010 20:47

Ha! Lees nu pas 'teaser' zie je volgende delen met plezier tegemoet *al typende met 150 watt verbruik en een load van 3%*

Door Tweakers user mux, maandag 13 december 2010 20:57

Eens zien:
kast had ik nog
Big Shuriken: €17,50
core i3: €75
morex: €26,75
X25-v: €55,-
mem: €35,-
MSI: €55,-

Momenteel zou het geheel nog goedkoper kunnen, want het geheugen is inmiddels goedkoper te krijgen (tweedehands), die koeler hoeft niet zo overdreven en een core i3 is ook al goedkoper te vinden (staat momenteel zelfs een voor 70 euro te koop vóór onderhandelingen).

Door Tweakers user Wouter.S, dinsdag 21 december 2010 11:38

Voor mij zouden ze beter wat meer artikels in de trant van deze op de front page mogen plaatsen. Tenminste echt 'tweakers' stuff. Misschien moet je de frontpage admins eens contacteren ?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 december 2010 11:39]


Door Tweakers user mux, dinsdag 21 december 2010 16:27

Wouter.S schreef op dinsdag 21 december 2010 @ 11:38:
Voor mij zouden ze beter wat meer artikels in de trant van deze op de front page mogen plaatsen. Tenminste echt 'tweakers' stuff. Misschien moet je de frontpage admins eens contacteren ?
Ik kijk wel eens als ik m'n hele serie af heb of ze dit soort artikelen waardig vinden voor de FP. Ik geloof namelijk dat ze niet zo houden van deze relatief lange en soms ook langdradige blogs, en dat ze ook meer bronvermelding zouden willen.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.