[video] Another Muxsan update!

Door mux op vrijdag 30 november 2018 21:58 - Reacties (12)
Categorie: Nissan Leaf mods & videos, Views: 4.220

Er is veel gebeurd de laatste weken met het bedrijf van mij en Sjaak, dus maar weer een updatevideo. Hier praat ik over de stand van zaken met de elektronica en mechanica, deels gefaalde merchandise en goed gelukte achterwielophanging-upgrades!


Volgende: Why I love English (and other ESL musings) 12-'18 Why I love English (and other ESL musings)
Volgende: [video] Programmable granny charger 11-'18 [video] Programmable granny charger

Reacties


Door Tweakers user 3x3, zaterdag 1 december 2018 12:22

Ik waardeer het pionierswerk dat je doet op het gebied van het uitbreiden van de range met meer en/of andere batterijen.

Maar is het geen idee om een range-extender te maken in de vorm van een diesel-generatortje?Die als een soort dakkoffer op het dak monteren, zodat je kan laden tijdens het rijden?

Als je zo'n 'ladende' dakkoffer universeel geschikt maakt voor alle Leafs, kun je ook gewoon met zo'n leaf op vakantie naar zuid Frankrijk, zonder uren hoeven te laden.

Door Tweakers user mux, zaterdag 1 december 2018 12:34

Het valt heel erg tegen hoe praktisch zoiets is, en hoe duur. Het is aanzienlijk goedkoper om extra accu's toe te voegen - en niet zoveel zwaarder ook.

Je zit niet alleen met de praktische problemen (waar stop ik alles, hoe maak ik het zodanig veilig dat er niet opeens uitlaatgassen of brandbare stoffen in het passagierscompartiment komen?), maar ook het regeltechnische verhaal. Daar zitten héél veel haken en ogen aan, veel meer dan bij een pure EV.

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 1 december 2018 21:04

als we het over dakkoffers hebben, ik vraag me eerder af wat een EVpaneel op je dak zou opleveren. Met een beetje geluk staat je auto gewoon buiten en ook tijdens het rijden schijnt er licht op je auto. hoeveel power zou zoiets opleveren? Ik snap dat je geen prestaties a la nuna hoeft te verwachten maar zou zoiets zijn geld en zijn extra gewicht terugverdienen?

Door Tweakers user mux, zaterdag 1 december 2018 21:29

Ik heb hier aan zitten rekenen, want het is op termijn wel m'n ambitie om zonnepanelen in de Leaf te verwerken. Het valt erg tegen; alles bij elkaar is er maar zo'n 1,5m2 aan bruikbaar oppervlak op de Leaf, en zelfs met de beste zonnecellen trek je daar maar ~350W uit bij perfecte directe instraling (die je in Nederland nooit zult hebben, want de zon staat altijd onder een hoek).

In de winter levert het praktisch niks op; ongeveer 0,1-0,2kWh/dag gemiddeld in Nov-Jan. Misschien 1km/dag.

's Zomers is het ietsjes nuttiger, met ~2kWh/dag tussen Mei-Aug, dus zeg 10-15km/dag.

Alles bij elkaar is het iets van ~300kWh/jr, dus net geen 10 volle ladingen. Ons nettoverbruik gaat richting de 4000kWh/jr, dus je dekt iets minder dan 10% van je verbruik af met de zonnepanelen. Qua terugverdientijd: nooit. De hoeveelheid werk en moeite die erin gaat zitten is belachelijk tegen het rendement. Dit is echt alleen voor de leuk.

Onder andere omdat het weinig objectief nut heeft is dit niet iets dat ik op korte termijn plan te doen, misschien over 2 jaar ofzo. Ik richt me de komende maanden allereerst op de muxsan-accupakketten, en daarna op aeromods, granny chargers, gemaksfeatures, performance mods enz. enz. Dingen die de auto echt beter maken.


Door Tweakers user mvdam, zondag 2 december 2018 16:32

:9~ Een nieuwe MuxSan update!

Ongeduldig (en schijnbaar met mij ongeveer 49 anderen :+) kijk(en) ik (wij) uit naar het inbouwen.

Zéker met nu de winter hier voor de deur, en ik toch echt nét, maar dan ook écht nét niet meer heen en weer naar werk kan op een accu zonder in te leveren op genot als verwarming, voorverwarming, enzovoort :+

Als je nog proefkonijnen nodig hebt met een 30kWh accu, ik vind het geen punt om 100x heen en weer te rijden met bugs hoor :Y)

Door burne, maandag 3 december 2018 20:45

3x3 schreef op zaterdag 1 december 2018 @ 12:22:
Maar is het geen idee om een range-extender te maken in de vorm van een diesel-generatortje?Die als een soort dakkoffer op het dak monteren, zodat je kan laden tijdens het rijden?
Een 3kW generator is 70*65*50 in afmetingen en weegt een kilo of 85. Dat ding moet dus een uur of tien, twaalf draaien om je accu vol te laden, en dan kun je twee uur lang rijden.

Ik zeg dat dat niet echt opschiet.

Door Tweakers user torretje2012, dinsdag 4 december 2018 18:28

burne schreef op maandag 3 december 2018 @ 20:45:
[...]

Een 3kW generator is 70*65*50 in afmetingen en weegt een kilo of 85. Dat ding moet dus een uur of tien, twaalf draaien om je accu vol te laden, en dan kun je twee uur lang rijden.

Ik zeg dat dat niet echt opschiet.
Vergeet je ook niet dat extra gewicht, ook weer minder range is? :) Dus 12uur diesel stoken voor MINDER dan 2uur plezier ;)

Door Tweakers user mvdam, woensdag 5 december 2018 12:36

Ik merk trouwens zelf weinig van het "langzame" L3 laden dat je noemt.

Vanmorgen met 1°C staan laden, 22% > 60% met 40,1kW uit de paal.
Koude accu, niet aan de lader gestaan vannacht, en 5km vanaf huis gaan laden.

Mijn gemiddelde over oktober (9 sessies) 37,8kW
Gemiddeld over November (20 sessies) 37,6kW

Toegegeven een klein beetje n=1, maar desalniettemin.. Misschien méér van toepassing op de oudere leafs? Of is mijn laadsnelheid sowiso ondermaats? :+

Mocht je interesse hebben in wat inzicht / data. Schiet dan ff een berichtje, dan mag je meeloeren in mijn Gdocje

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 december 2018 12:36]


Door Tweakers user mux, woensdag 5 december 2018 12:53

Log je met leafspy? Dan wil ik wel meekijken :)

Door Dorine, donderdag 24 januari 2019 09:20

Mijn leaf uit begin 2012 met 143.000 km gereden heeft nog 10 van de 12 blokjes. Mijn rijstijl is superslow en de snellader gebruik ik zo min mogelijk. Toch is ook bij mij het bereik echt minder geworden. Ik wil wel meedoen als proefvarken.

Door Tweakers user mux, donderdag 24 januari 2019 09:23

De proefvarkens zijn wel mensen die al op de wachtlijst staan - die helaas nu tijdelijk gesloten is vanwege overweldigende vraag. Over een maand of twee gaat hij weer open, dan voorzien we je met veel plezier van een extenderaccu!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.