[video] Leaf mods: range update & more!

Door mux op dinsdag 24 april 2018 19:17 - Reacties (21)
Categorie: Nissan Leaf mods & videos, Views: 4.451

De komende maanden zal de vooruitgang van modificaties aan mijn auto wat langzamer worden - met name omdat ik nieuwe hardware moet ontwerpen, bouwen en testen en dat is een proces dat tijd kost. Toch heb ik inmiddels alweer aardig wat verbouwd aan mijn auto en meer ervaring opgedaan met het nieuwe extender-pack. Dus hierbij een update!

Volgende: Mux gaat scheikunde doen 05-'18 Mux gaat scheikunde doen
Volgende: Muxtronics onderdelen bestaat 2 jaar! 03-'18 Muxtronics onderdelen bestaat 2 jaar!

Reacties


Door Tweakers user onok, dinsdag 24 april 2018 19:44

Je video's zijn hier en daar wat saai en droog (al was deze een stuk beter dan de vorige, de drone shots helpen ;)), maar ik vind het echt een supervet project! Ben erg benieuwd naar de volgende :)

Door Tweakers user Glewellyn, dinsdag 24 april 2018 21:37

Heb hem net bekeken,ziet er netjes uit met die bekleding! Ben heel benieuwd naar je volgende video!

Door Tweakers user Mickey77, woensdag 25 april 2018 11:15

Ik betrap mijzelf erop dat ik de afgelopen weken regelmatig heb gekeken of er een update was over het Leaf project (hoe interessant Muxtronics ook is, sorry). Jammer om te horen dat we de komende tijd geen wekelijkse update gaan zien. Mocht je toch wat te melden hebben: graag!

Ik kan ook bevestigen dat de drone beelden de video leuker maken en verschillende videostandpunten helpt ook. Waar ik je ook nog een compliment voor wil geven is het goede Engels dat je spreekt. Ik weet zeker dat de internationale kijkers dat ook waarderen. TOP!

Door Tweakers user Pruimenvlaai, woensdag 25 april 2018 15:53

Heb je al een keer wat geschreven over het BMS van de Leafs? De degradation is best wel immens, komt dat door temperatuur? Bron:
https://pushevs.com/2018/...a-24-vs-30-kwh-batteries/

Door Tweakers user mux, woensdag 25 april 2018 16:14

Het komt op zich niet persé door de temperatuur, maar gewoon... een slechte keuze voor de cellen. Ik ga hier later nog wel een keer op in :)

Door aqu, woensdag 25 april 2018 23:06

Je noemt ergens dat je de banden over de 3 bar hebt opgepompt.
Houd er rekening mee dat ze hierdoor bol zullen gaan staan en dus harder slijten in het midden.
Daarnaast is dit enigszins gevaarlijk omdat je remweg langer wordt.

Minder rolweerstand is leuk voor je verbruik, maar bedenk wel dat je die grip nodig kunt hebben als er ineens een kat de weg op rent.

Door Tweakers user mux, donderdag 26 april 2018 07:43

aqu schreef op woensdag 25 april 2018 @ 23:06:
Je noemt ergens dat je de banden over de 3 bar hebt opgepompt.
Houd er rekening mee dat ze hierdoor bol zullen gaan staan en dus harder slijten in het midden.
Daarnaast is dit enigszins gevaarlijk omdat je remweg langer wordt.

Minder rolweerstand is leuk voor je verbruik, maar bedenk wel dat je die grip nodig kunt hebben als er ineens een kat de weg op rent.
Neehoor, de banden zijn hiervoor ontworpen. Ze gaan pas bol staan als je ze veel harder oppompt dan dat. Dit is juist exact waarom ik deze banden heb gekocht en niet m'n oude bandjes verder heb opgepompt.

Door Tweakers user Pathogen, donderdag 26 april 2018 08:37

Ik vind het prachtig hoe je op zijn nuchter hollands de auto zoals ie is "stupid" vindt :P en je daar bijna boos over bent. Maar dan óók, op z'n nuchter hollands, er wat aan doet!

Door Tweakers user mux, donderdag 26 april 2018 09:10

Dat past bij mijn levensmotto: blijven zeiken tot het gefikst wordt, en ondertussen zelf alvast beginnen.

;)

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 26 april 2018 20:07

Nissan heeft zijn lesje ten dele geleerd wat betreft de GPS kaarten, toch op zijn minst in België. Wagens verkocht in de laatste jaren krijgen een gratis kaart update bij het jaarlijks onderhoud.

Heb enkele weken terug zelf met de nieuwe LEAF een ritje mogen maken en verdomd, wat rijdt zo een elektrische wagen goed. Belangrijkste misser voor mij persoonlijk bij het nieuwe model is de snelheidsbegrenzer. Iets wat deze oude LEAF wel heeft.

Door Tweakers user mux, donderdag 26 april 2018 20:30

Wacht, de nieuwe leaf heeft standaard geen snelheidsbegrenzer? Is het wel een optie dan? Ik maak daar *continu* gebruik van, als in, letterlijk op iedere rit. Onmisbaar wat mij betreft.

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 27 april 2018 10:14

mux schreef op donderdag 26 april 2018 @ 20:30:
Wacht, de nieuwe leaf heeft standaard geen snelheidsbegrenzer? Is het wel een optie dan? Ik maak daar *continu* gebruik van, als in, letterlijk op iedere rit. Onmisbaar wat mij betreft.
Neen, is ook geen optie. Ik maakte daar melding van aan de verkoper en die kwam uit de lucht vallen omdat volgens hem niemand gebruik maakt van de begrenzer (ik gebruik die ook continue sinds ik die heb, niets zo handig om zuinig te rijden). Nissan gaat er in de LEAF 2.zero blijkbaar vanuit dat iedereen gebruik maakt van de adaptive cruise control. Ik werpte daar tegenop dat je met ACC zelf minder controle hebt over je snelheid daar je met een begrenzer eenvoudiger het gas kunt lossen als je in de verte iets opmerkt dat mogelijks een hindernis zal vormen. Zo had hij het nog nooit bekeken.

Door Tweakers user elleP, vrijdag 27 april 2018 13:50

Wat een belachelijke keuze van de begrenzer! Ik rij nooit meer zonder, benzine of elektrisch en het is een must have voor mijn eventuele volgende auto.

Door Tweakers user mux, vrijdag 27 april 2018 17:13

Waarom niet gewoon... alledrie?

Echt, auto's. Vaag spul allemaal.

Door Tweakers user aqu, zaterdag 28 april 2018 15:14

mux schreef op donderdag 26 april 2018 @ 07:43:
[...]


Neehoor, de banden zijn hiervoor ontworpen. Ze gaan pas bol staan als je ze veel harder oppompt dan dat. Dit is juist exact waarom ik deze banden heb gekocht en niet m'n oude bandjes verder heb opgepompt.
Ah ok dat had ik niet door. Ik kon er zelf weinig over vinden vandaar op de bandenboer websites.
Verder overigens complimenten voor je blogs en video's.
Ik vind ze zeer interessant te meer omdat ik ook aan het twijfelen ben elektrisch te gaan rijden.

Door Tweakers user mux, zaterdag 28 april 2018 15:18

Het is inderdaad onmogelijk om te vinden hoe hard je een specifieke band mag oppompen zonder op de zijkant te kijken :P erg vreemd.

Ga vooral elektrisch rijden, het is geniaal. Maar wacht misschien nog een jaartje, gezien de 'eerste' generatie elektrische auto's allemaal net even te weinig actieradius hebben om relaxt in te kunnen rijden.

Door Tweakers user Gaming247, zaterdag 28 april 2018 17:59

Leuke video. Er schoten mij een paar dingen te binnen, misschien weet je ze al, maar goed:

De Tesla Model 3 heeft standaard wieldoppen om enkele procenten zuiniger te rijden. Jouw velgen zien er niet zo heel erg aerodynamisch uit, misschien kan je daar nog wat verbeteren? Iets laten 3d printen wellicht.

Ik heb ook wel eens gehoord dat spiegels heel erg de aerodynamica verslechteren. In principe is de rechterspiegel niet verplicht als je achterruiten goed licht doorlaten. Deze kan je vervangen door een camera buiten en een scherm binnen.

https://www.autoweek.nl/n...eft-standaard-wieldoppen/
Volkswagen XL1 is een auto zonder spiegels en de EU heeft regels in de pijplijn zitten die het mogelijk moeten maken in de toekomst auto's zonder spiegels rond te laten rijden.
https://www.autowereld.co...egels-een-stap-dichterbij

[Reactie gewijzigd op zaterdag 28 april 2018 17:59]


Door Tweakers user mux, zaterdag 28 april 2018 18:48

Ja, ik wil in ieder geval vóór mooncaps (helemaal vlakke wieldoppen) en achter skirts. Mooncaps zijn uitgebreid verkrijgbaar, het is een populair mod-artikel, maar ze zijn aardig prijzig. Ik bedoel, ik geef met plezier 300 euro uit aan nieuwe banden, dan zou ik 100 euro voor doppen niet erg moeten vinden? Maar ik vind het nog steeds veel geld terwijl je standaard wieldoppen voor een tientje bij de Gamma koopt. Ik weet het niet, misschien maak ik wel wat van glasvezel ofzo. Maar ja, ze komen er.

Ik ga de rechterspiegel niet weghalen, om twee redenen. Allereerst vind ik het niet fijn rijden zonder spiegel, want ik heb regelmatig grote rommel achterin. Ten tweede is het IMO wat half werk om één kant weg te halen en de andere te behouden, dan wil ik liever wachten tot die nieuwe regelgeving er is. En ten derde: de 360-gradencamera moet gemonteerd worden in de spiegels. Dus ze kunnen waarschijnlijk helemaal niet weg...

Ik ga wel experimenteren met aeromods op de spiegels. Er zijn spiegel-boattails... we zullen zien, staat in ieder geval heel laag op de prioriteitenlijst.

Door Tweakers user gerre1, zondag 29 april 2018 13:46

Zeer knappe video Mux! Heel leuk om te zien hoe je deze auto toch zo bruikbaar maakt. Jouw kennis en een garagist is misschien wel een gat in de markt. Er zijn immers duizenden auto's verkocht met een bereik van ongeveer "100" km.
Ik benieuwd om te zien, hoe plug and play jij jouw mods kan maken.

Door Tweakers user jwgroene, maandag 21 mei 2018 13:40

voor allen:
De Leaf 2018 2.zero heeft wel degelijk een snelheids begrenzer.
Dat die verkoper niet weet wat er met de auto mogelijk is , dat is een grote schande 8)7 !!

Heb het zelf meegemaakt dat de laad-stekker de demo leaf 2.0 door de verkoper er uit gehaald moest worden, en de brave borst niet wist dat je die dan eerst moet ontgrendelen.
Dus enige scholing voor dat soort type's is wel wenselijk :( :z |:(

Maar op het stuur zitten 2 knoopjes rechts, onderste voor de pro-pilot en daarboven voor de speedlimiter.
Het is wel wat gecompliceerd inschakelen als je Renault gewend ben, maar het werkt verder wel goed.
En als je de +/- knop iets langer ingedrukt houd, dan kun je ook per 10 km/hr verspringen, en dat is nu juist weer wel handig.

Door Tweakers user mux, maandag 21 mei 2018 13:50

Check, bedankt voor de reactie jwgroene!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.