[video] E-bike conversion Flevobike Basic (051)

Door mux op dinsdag 11 juli 2017 17:35 - Reacties (6)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 821

Ligfietstijd! Het is al even geleden dat we het over m'n elektrische-fietsprojecten hebben gehad, en in deze video toon ik de conversie van mijn ligfiets naar elektrisch. Ook bekijken we in detail hoe een goedkope chinese motor controller er van binnen uitziet

Volgende: [video] A deep dive into ADCs 04-07 [video] A deep dive into ADCs

Reacties


Door Tweakers user i-chat, woensdag 12 juli 2017 10:30

men, 100 euro voor die fiets, ik vraag me af wat je voor de rest betaalt. want als je zoiets (na opknappen) voor een paar honderd hebt dan is dat wel echt TE awsome voor woorden. is er ook nog een optie een 4e laag op de accu te zetten 100km is leuk maar het zou NOG leuker zijn als je die ook haalt bij flinke tegenwind. verder zei je dat remmen op de motor mogelijk zou moeten zijn - maar is dat dan ook wat je van plan bent...

Door Tweakers user mux, woensdag 12 juli 2017 10:35

Totnogtoe staat de balans op:
- Eerste motor: 25 euro
- Tweede motor: 25 euro
- Eerste controller: 18 euro
- Tweede controller: 15 euro
- Fiets: 100 euro
- Cellen voor accu: 140 euro
- Wat klein materiaal: laten we het afronden op 20 euro

Dus op zich al tegen de 300 euro, en ik ben nog niet begonnen met het refurbishen van de fiets zelf - daar gaat ook nog wel wat geld in zitten.

Ik heb de fiets nu al sinds afgelopen vrijdag niet opgeladen, en ben al een aantal keer heen en weer naar Rotterdam geweest, plus wat kleine boodschappen in de buurt. Hij is ongeveer half leeg. Hij doet nu dus al redelijk met gemak, op maximale ondersteuning, 100km denk ik.

Uiteraard komt er nog wat elektronica bij om dit nauwkeurig te meten.

Door Tweakers user Jape, woensdag 12 juli 2017 14:47

Heb je ook je overdekte fiets nog? Kun je die ook makkelijk naar 45km/h maken onder de huidige regelgeving voor speedpedelecs? Dan heb je net een soort scooter.

Door Tweakers user mux, woensdag 12 juli 2017 15:45

Ja, die heb ik zeker nog. Ik denk niet dat ik die naar een s-pedelec ga ombouwen, voornamelijk om veiligheidsredenen. De investering zou fors zijn (betere remmen, verlichting met meer throw, dure motor, giga-batterij) om dat netjes te doen.

Aan de andere kant is het altijd m'n droom geweest om dat ding helemaal vol te plakken met zonnepanelen en elektrisch te maken, dus wie weet.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 13 juli 2017 11:15

met dit soort goedkope motortjes, zou je als je een frame weet te bouwen, nog wel eens je eigen zonne-auto kunnen bouwen. nu weet ik niet of je zoiets door de RDW-keuring heen zou kunnen krijgen maar als je 2 of meer van dit soort motortjes combineert, hoef je niet of nauwelijks te trappen. stop je er dan een 2kw/h accupack in met nog wat zonnecellen om onderweg bij te laden kun je wellicht die 100km blijven halen maar dan zonder te moeten trappen. het grootste probleem is dan dat je een slimmer motormanagement systeem moet hebben. maar als iemand dat kan dan zou dat mux moeten zijn.


het is wel echt jammer dat dit soort soldeer en pielwerk niet aan mij besteed is, ik zou er maar wat graag eentje kopen voor dit soort kostprijzen. je zit nu met je budget nog ver onder de prijs van zelfs maar het lowest-budget ombouwsetje dat commercieel verkrijg baar is. en daarvan zijn de specs beduidend bedroevender.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 juli 2017 11:17]


Door Tweakers user mux, donderdag 13 juli 2017 13:39

Zo is het altijd he, je verruilt budget/gemak voor expertise.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)

Voer de code van onderstaand anti-spam plaatje in: