[video] A deep dive into ADCs

Door mux op dinsdag 4 juli 2017 16:15 - Reacties (9)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 2.419

Microcontrollers hebben bijna allemaal een ADC erin zitten. Maar hoe werkt die, en hoe zorg je ervoor dat je hem goed gebruikt? Dit is een opvallend complexe vraag, en ondanks dat deze video meer dan 20 minuten is kom ik niet eens in de buurt van dit uitgebreid genoeg uitleggen. Maar hopelijk geeft het wel een inzicht in de complexiteit van dit onderwerp. Enjoy!

Volgende: [video] E-bike conversion Flevobike Basic (051) 07-'17 [video] E-bike conversion Flevobike Basic (051)
Volgende: [video] How to design for low cost (and still kick ass) - PowerElectronicsBlog 06-'17 [video] How to design for low cost (and still kick ass) - PowerElectronicsBlog

Reacties


Door Tweakers user armageddon_2k1, dinsdag 4 juli 2017 19:00

This video is unavailable.... tja, dat schiet niet op natuurlijk ;-)

Door Tweakers user mux, dinsdag 4 juli 2017 19:02

:D jij bent er snel bij

De originele video had veel te zachte audio, dus ik was net bezig met een switchamaroo naar de nieuwe video. Je hebt hem echt precies in de 60 seconden proberen te bekijken dat ik de oude versie offline haald.

Door Tweakers user Thedr, dinsdag 4 juli 2017 23:33

Quite an interesting video, though indeed nearly scratching the surface of AD conversion. I would definitely love to see some more of these video's!
Just a bold idea: a nice addition could address the influence of the voltage reference and/or the supply voltages of these references. Off course, a video with a few best-practices would be great as well.

Door Tweakers user mux, woensdag 5 juli 2017 15:07

Good suggestions, I might do this once in a while. There are surprisingly few videos on how to use ADCs on the interwebs.

Door Tweakers user somososan, woensdag 5 juli 2017 16:51

Leuke video. Doet mij denken aan de colleges van Marcel Pelgrom over die geheimen van de ADC.

Je probleem met de sample condensator is natuurlijk simpel op te lossen door een of andere condensator op de input te plaatsen. Dit kan natuurlijk enkel omdat we hier DC zitten te meten en je vooral in een snelle ADC bent geÔnteresseerd om te kunnen oversamplen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 juli 2017 16:52]


Door Tweakers user mux, woensdag 5 juli 2017 20:57

M'n 'probleem' is uiteraard iets waar ik in het ontwerp rekening mee heb gehouden, maar ik vond het zo cool om een programmaatje te maken waarmee ik dit effect kan laten zien, en waarmee ik zelf ook een beter model heb om het effect daadwerkelijk te meten. Berekenen en trial&error is ťťn ding, maar ook echt nameten is toch nog wel wat leuker.

Ik ben niet eens toegekomen aan oversampling, ENOB, enz. Eigenlijk heeft deze video wel een follow-up nodig.

Door Tweakers user NewGuest, donderdag 6 juli 2017 11:16

Ik vind het een interessant onderwerp en ik heb weer wat geleerd. Wat voor een hardware en software gebruik je voor de metingen? Wordt er in de hardware ook een ADC gebruikt en heeft dit effect op de gemeten waarde?

Door Tweakers user mux, donderdag 6 juli 2017 11:40

In het voorbeeld gebruik ik een ATXmega32C4 en z'n ingebouwde hardware ADC. Deze wordt met de USB-controller die ook in deze microcontroller zit doorgestuurd over USB (als virtuele seriŽle poort, aka USB-CDC), dat wordt opgevangen door een serial-to-websocket proxy en die stuurt het weer door naar een javascript/html-applicatie die alles visualiseert.

Door Tweakers user Pruimenvlaai, donderdag 6 juli 2017 17:06

Leuke video! en inderdaad een followup zou awesome zijn!

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)