[video] EasyEDA PCB Quality review (048) - PowerElectronicsBlog

Door mux op dinsdag 6 juni 2017 13:11 - Reacties (3)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 2.733

Ik ontwerp ongeveer honderd verschillende PCB-ontwerpen per jaar, en deze bestel ik bij allerlei verschillende webshops - allemaal in China tegenwoordig. Sinds kort is er een uitzonderlijk goedkope nieuwe optie bijgekomen; EasyEDA. Ik heb nog bijna geen video's of artikelen gevonden over de kwaliteit die zij leveren, dus hierbij mijn duit in het zakje!

Volgende: [video] How to design for low cost (and still kick ass) - PowerElectronicsBlog 06-'17 [video] How to design for low cost (and still kick ass) - PowerElectronicsBlog
Volgende: Let's look at nuclear power. Part 2: Physics again 05-'17 Let's look at nuclear power. Part 2: Physics again

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, dinsdag 6 juni 2017 19:47

Heb je EasyEDA ook een linkje gestuurd naar je review? En zo ja, commentaar gekregen op je kritiek?

Door Tweakers user mux, dinsdag 6 juni 2017 20:28

Nope. Nog niet.

Door AcE Krystal, woensdag 7 juni 2017 11:59

Bedankt voor de review, ben ook al een tijdje bezig met EasyEDA om daar eigen boards op te maken. Wat ik erg open van ze vindt is dat ze gewoon toe staan om eigen fabricage te doen. Je kan bijvoorbeeld plaatjes maken om zelf pcb etching te kunnen doen, maar je kan ook gerber files creëren welke i gebruik om onze CNC aan te sturen. Hiermee doen we : Isolation milling, drilling, contour milling, maar ook solder paste despensing. Het enigste wat ik nog niet voor elkaar heb is pick and place, ze hebben hier wel een file voor waarmee dit zou kunnen, maar deze wordt nog niet ondersteunt in één van de andere standaarden die er zijn, dus ik moet of een nieuwe regel coderen in cirQwizard, of een conversie script maken om de file om te zetten naar een wel supported structuur zoals eagle.

Ook functies als "projecten public of private maken", "Zelf grote import kunnen doen van onderdelen waarmee je collectief al deze onderdelen beschikbaar stelt" zijn allemaal gratis.

Tot zover ben ik best enthousiast over EasyEDA. Ook de lage prijs heeft mij doen besluiten binnenkort m'n eerste bestellingen bij hun te gaan doen. Ben benieuwd hoe dat gaat.

Bedankt voor de info over het de toleranties in het frees werk. Het eerste boardje wat ik wil bestellen heeft een isolatie spacing die heel nauw zit, ga deze even wat extra ruimte geven om zeker te zij dat ik geen gebroken traces krijg.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.