[Video] HP ProBook 450 repair! (025) - PowerElectronicsBlog

Door mux op dinsdag 12 april 2016 14:30 - Reacties (5)
Categorie: Videos (PowerElectronicsBlog), Views: 2.799

Onlangs kreeg ik de vraag van een medetweaker of in ik eens naar een kapotte HP ProBook 450 - een nog redelijk capabele laptop - kon kijken. Tuurlijk, kijken kan altijd. Of ik hem ook kan repareren? Ja, waarschijnlijk welDisclaimer: Dit is geen gratis dienst; de betreffende Tweaker heeft betaald voor deze reparatie. Ik neem dit soort klusjes alleen aan als betaald werk en wanneer ik tijd heb

Volgende: [Video] MyFC JAQ and NaSi technology (026) 04-'16 [Video] MyFC JAQ and NaSi technology (026)
Volgende: [Video] I found a broken solar panel - PowerElectronicsBlog 03-'16 [Video] I found a broken solar panel - PowerElectronicsBlog

Reacties


Door Tweakers user marcop23, woensdag 13 april 2016 14:40

Interessant! Wat ik me wel afvraag, hoe zou je dit gedaan hebben zonder thermische camera? Uiteraard kan je ook met je vingers alles bij langs gaan, maar ik weet niet of dat even goed werkt.

Of 10A erdoor jagen en wachten tot je rook ziet :P 'Daar een schakeling rookt, loopt de meeste stroom'.

Door Tweakers user mux, woensdag 13 april 2016 14:59

Het is wat gevaarlijker zonder warmtecamera, maar een veelgebruikte methode is bijv. alcohol op de print spuiten en kijken waar het verdampt. Ook kun je redelijk dicht in de buurt komen met een milliohmmeter. Echter, een beetje goede mohmmeter (zoals mn U1733C) is al gauw 2x zo duur als een warmtecamera tegenwoordig.

Door Tweakers user zzattack, vrijdag 15 april 2016 20:27

Dus de kapotte cap heeft waarschijnlijk de power MOSFET om zeep geholpen maar de TPS regelaar was nog in orde? Toch wel handig zo'n thermal cam, anders zou je niet gauw een keramische verdenken

Door Tweakers user mux, vrijdag 15 april 2016 20:40

Gezien zowel MOSFETs als condensatoren in kortsluiting falen bij overspanning, denk ik dat het een (hele milde) transient kan zijn geweest die dit heeft veroorzaakt. Het is vrij duidelijk dat er bar weinig suppression op dit bord zit ingebouwd (echt ongelooflijk, heb je een double sided load en 6 layers, bespaar je op input filtering), en de adapterkabel is niet van het low induction type.

De FET is behoorlijk beefy, en goed gekoeld. Die kan makkelijk de maximale stroom geleiden die de adapter kan leveren zonder door te fikken. Het lijkt me minder waarschijnlijk (maar zeker niet onmogelijk) dat de FET stuk is gegaan door het kortsluiten van de cap.

Door Tweakers user Trefwoord, dinsdag 19 april 2016 20:19

Interessante video!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.